TFF Olağan Genel Kurulu Ankara'da yapıldı

TFF Olağan Genel Kurulu Ankara'da yapıldı

Türkiye Futbol Federasyonu Statüsü'nün 27. maddesi hükmü gereğince 01.06.2019-31.05.2020 dönemi ile ilgili olarak düzenlenen TFF Olağan Genel Kurulu, bugün Ankara JW Marriott Oteli'nde gerçekleşti.

Covid-19 salgını nedeniyle tedbirlerin alındığı genel kurula TFF Başkanı Nihat Özdemir, TFF Yönetim Kurulu üyeleri, Kulüp Başkanları ve Genel Kurul delegeleri katıldı.
Yeterli çoğunluğun sağlanması ile başlayan Olağan Genel Kurul'da divan kurulu başkanlığına Gaziantep Futbol Kulübü Başkanı Mehmet Büyükekşi seçildi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunulmasının ardından gündem maddeleri kabul edildi.
Nihat Özdemir: Kulüplerimize daima yardımcı olduk
TFF Başkanı Nihat Özdemir'in genel kurulun açılışında yaptığı konuşması şöyle:
"Öncelikle Olağan Genel Kurul toplantımızın ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyor, hepinize hoş geldiniz diyorum. Sizlerle 15 aylık bir aradan sonra beraberiz. 1 Haziran 2019'da siz delegelerimizin teveccühü ile ben ve arkadaşlarım göreve geldik.
Genel Kurulumuzu, aradan geçen süreyi değerlendirme adına bir fırsat olarak görüyor ve sizlerle burada olmaktan dolayı duyduğum mutluluğu paylaşmak istiyorum.
Bildiğiniz üzere; olağanüstü bir dönem yaşadık. Bütün dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını ile ülkemiz mart ayında tanıştı. Bu olağanüstü sürecin doğal olarak önemli etkileri oldu. Futbolumuz sekteye uğradı ve liglerimize ara vermek durumunda kaldık.
Bizler Federasyon olarak devletimizle iş birliği halinde, bu dönemi en az zararla atlatmak için büyük çaba gösterdik. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde yürütülen salgınla mücadele kapsamında yapılan tüm çalışmaları, Gençlik ve Spor Bakanlığımız, Sağlık Bakanlığımız, siz değerli kulüplerimiz ve tüm paydaşlarımızla koordineli bir şekilde yürüttük.
Bu süreçte, destekleri için başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve Sağlık Bakanımız Sayın Dr. Fahrettin Koca'ya teşekkür ediyorum. Bir özel teşekkürümüz de oynanması imkânsız denen maçlar için büyük sorumluluk alarak hazırladıkları futbola dönüş protokolüyle maçlarımızın tamamlanmasını sağlayan Prof. Dr. Ömer Taşer başkanlığındaki Sağlık Kurulumuza… Sayın Prof. Dr. Ömer Taşer ve ekibini çalışmaları için bir kez daha tebrik ediyorum.
Bu mücadeleye renk katan, ligin tamamlanmasında her türlü fedakârlığı gösteren, başkanından yöneticisine, teknik direktöründen oyuncusuna, doktorundan fizyoterapistine, masöründen tercümanına, kısacası futbolun içindeki her bireye şükranlarımı sunuyorum.
Fair Play ruhunu yücelten tüm kulüplerimizi kutluyorum.
Süper Lig şampiyonu Medipol Başakşehir, Ziraat Türkiye Kupası şampiyonu Trabzonspor, TFF 1. lig şampiyonu Hatayspor, Süper Lig'e yükselen Büyükşehir Belediye Erzurumspor ve Fatih Karagümrükspor, TFF 2. Lig'de şampiyon olan Yılport Samsunspor ve Royal Hastanesi Bandırmaspor, TFF 1. Lig'e çıkan Tuzlaspor, TFF 3. Lig'in şampiyonları Serik Belediyespor, Kocaelispor, Karacabey Belediyespor,  TFF 2. Lig'e yükselen Anagold 24Erzincanspor, Turgutluspor ve Pazarspor kulüplerimizi tebrik ediyorum. Bölgesel Amatör Lig'den 3. Lig'e çıkma başarısı gösteren tüm takımlarımızı canı gönülden kutluyor, yeni sezonda bütün kulüplerimize başarılar diliyorum.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.