TFF Kadınlar Süper Ligi’ni kurdu

TFF Kadınlar Süper Ligi’ni kurdu

Türkiye Futbol Federasyonu, Kadınlar Süper Ligi’nin kurulduğunu duyurdu. Buna göre 2021-2022 sezonunda Kadınlar 1.Lig’i oynatılmayacak. Temsilcimiz Kocaeli Bayan FK ise bu sezon çift devreli oynatılması planlanan Kadınlar Süper Ligi’nde mücadele edecek.

Türkiye Futbol Federasyonu, Kadınlar Süper Ligi’nin kurulduğunu duyurdu. Buna göre 2021-2022 sezonunda Kadınlar 1. Lig’i oynatılmayacak. Kadınlar Süper Lig’i ilk sezonunda 1.Lig’de mücadele eden 16 takım ile en üst profesyonel ligde bulunan kulüpler arasında kriterleri sağlayan ve lige katılım başvurusunda bulunan 8 takımın katılımı ile kurulacak. 2022-2023 sezonunda ise Kadınlar 1.Liginin Kadınlar Süper liginden düşen ve Kadınlar 2.Liginden çıkan takımlardan oluşturularak oynatılmasına ve genel esaslar çerçevesinde hazırlanacak lig statülerinin bilahare yayınlanmasına karar verildi.

 

EN FAZLA 6 YABANCI FUTBOLCU

Kadınlar Süper Ligi’nde normal sezon müsabakaları yapılacak kura çekimi ile belirlenecek 12’şer takımdan oluşacak 2 grupta çift devreli lig usulü şeklinde oynanacak. Sezon sonunda gruplarında ilk 4 sırayı alan takımlar play-off, son 4 sırayı alan takımlar play-out müsabakaları oynayacak. Kadınlar Süper Ligi’nde 31.12.2005 ve öncesi doğumlu futbolcular yer alabilecek. Kadınlar Süper Ligi’nde yer alan kulüpler tüm sezon boyunca en fazla 6 (altı) yabancı futbolcuyu kulüplerine tescil ettirip müsabakalarda oynatabilecek.

 

KATILIM BEDELİ 25 BİN TL

Kadınlar Süper Ligi’ne katılacak kulüplerin lig statüsünde belirlenecek koşulların sağlanması halinde sezon sonunda iade edilmek üzere 25.000 TL lige katılım bedelini TFF’nin hesabına yatırmaları zorunludur. Kadınlar 2. Ligi Kadınlar 2. Ligi 2021/2022 sezonu, ligde yer alma hakkı bulunan 31 takım ile coğrafik dağılıma göre planlanacak gruplarda çift devre müsabakalar ile oynanacaktır. Sezon sonrasında playoff müsabakaları gerçekleştirilecektir. Kadınlar 2. Ligi’nde 31.12.2005 ve öncesi doğumlu futbolcular yer alabilir. Kadınlar 2. Ligi’ne katılacak kulüplerin lig statüsünde belirlenecek koşulların sağlanması halinde sezon sonunda iade edilmek üzere 15.000 TL lige katılım bedelini TFF’nin hesabına yatırmaları zorunludur.

 

kadinlar-2.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.