Test yaptırır yaptırmaz karantinaya girin

Test yaptırır yaptırmaz karantinaya girin

Darıca Farabi Devlet Hastanesi Başhekimi Profesör Doktor Mustafa Güneş hayati uyarıyı tekrarladı: Test sonrası, sonucu beklemeden karantinaya girin

Dünyamız ve ülkemizi kasıp kavuran Covid-19 salgınında virüsün yaygınlığı süratle devam ediyor. Virüsün bu kadar etkin şekilde yayılmasında vatandaş ihmalleri de dikkat çekmekte. Toplumda Covid-19 testi yaptıran çok sayıda kişinin üstelik uyarılara ve riskli konumlarına rağmen kendilerini karantinaya almaması önemli bir vatandaş ihlali olarak dikkat çekiyor.

 

BAŞHEKİM GÜNEŞ’TEN HAYATİ UYARI

 

Farabi Devlet Hastanesi Başhekimi Profesör Doktor Mustafa Güneş bu ihmal zemininden hayati bir uyarıyı tekrarladı. Sosyal medya hesabından, “Test sonrası, sonucu beklemeden karantinaya girin” başlıklı açıklamada bulunan Güneş şunları kaydetti:

 

ÇOK DEFA TANIK OLDUK

 

“Covid-19 vaka artışı gün geçtikçe Sağlık Bakanımızında bildirdiği gibi ne yazık ki süratle yayılmaktadır. Yayılmasındaki sebepler arasında halkımızın önemli kısmının ihmalleri de yer almaktadır. Çok defa tanık oluyoruz ki Covid-19 testi yaptıran vatandaşlar üstelik sağlıkçılar tarafından bu konuda kendilerine yapılan uyarı ve HES’te “riskli” konumda olmalarına rağmen kendilerini karantinaya almamakta, toplumla teması sürdürmektedir.

 

TEMASTA BULUNDUKLARI DA RİSK ALTINDA

 

Bu kişiler bilmelidir ki.. Testlerinin pozitif çıkması halinde testi yaptırdıkları zaman ile test sonucunın çıktığı zaman arasında temasta bulundukları her kim varsa riske etmişlerdir. Üstelik; testten önceki günlerde de virüsü taşıdıkları şüphesi kuvvetlidir.

 

Test yaptıran vatandaşlarımızın testi yaptırır yaptırmaz kendilerini sonuç çıkıncaya kadar karantinaya almaları çok önem arz etmektedir.” (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.