Tesellimiz kütüphane

Tesellimiz kütüphane

Gebze askeri kışladan sonra üstelik mülkiyeti Gebze Belediyesi’ndeki Hünkâr Çayırı’nda da proje hâkimiyeti bütçemiz yetmez diye, Büyükakın’ın yine Bakanlığa pas etmemesi kaydıyla Büyükşehir’de.

Teselliyi ise meydanda Büyükşehir’in kontrolündeki kütüphaneyi Gebze Belediyesi’ne alarak bulduk

 

Gebze Belediye Meclisi’nde bir ara hayli gerilen yılın ilk toplantısında önemli kararlar alındı. Gebze Belediyesi mülkiyekindeki Hünkar Çayırı’na dijital kütüphane geliyor ama inisiyatif bizdeymiş gibi gözükse de, bütçe yetersizliğinden ötürü KBB’de. Şayet KBB’de Bakanlığa devretmezse, “Proje hiç olmazsa Kocaeli’de tasarlandı” diyeceğiz. Teselliyi ise 15 Temmuz Milli İrade Kent Meydanı’nda KBB’ye ait kütüphaneyi içindeki tüm ekipman ve kitaplarla birlikte Gebze Belediyesi’ne almakta bulduk.

GÜNDEM DIŞINI EN SONA BIRAKTI

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz gündem dışı bilgilendirmeyi meclis toplantısının sonura bıraktı. Beylikbağı’nda yılların beklentisi Sarı Camii’nin hızla sürdüğünü kaydeden Büyükgöz, KOMEK merkezi haline gelecek eski adliyede ihale sonrası iç yıkım ve tadilatın başladığını söyledi. 18-19 parkta çalışmaların devam ettiğini kaydetti. Büyükgöz şöyle devam etti:

ESKİHİSAR VE MERKEZDE

YENİ SOSYAL TESİSLER

“Gebze Belediyesi’ne ait sosyal tesislerle ilgili serzeniş var. Yani belediyeye ait kamuya ait sosyal tesis niteliğinde, çay kahve içeceğimiz mekân yok. Yeni konspet çalışmasıyla inşallah kent meydanındaki iki kafeterya ile Eskihisar’daki mekanlar yeni bir kimlik ve sunumla kamuoyu karşısına çıkacak. Her iki bölgede de inşaat tadilat işlemleri başladı. Sosyal tesislerle alakalı, yeni bir kurumsal kimlikle çıkış yapmış olacağız.

MACERA PARKI DA BELEDİYE BÜNYESİNDE

Macera Parkı, kiracılar tarafından işletilmeyen üç bağımsız birim sözleşmeler fesh edildi. Belediye bünyesine aldık. Yeni bir kimlik ve işleyiş kazandıracağız. O bölgede güçlü bir sosyal tesis kimliği ortaya konacak.

ESKİ HASTANE ALANINDAKİ

PROJEDE İHALE AŞAMASI

Eski Devlet Hastanesi ile ilgili son imza geçen hafta Ankara’dan geldi. Projeleri onaylandı. Hızlı bir şekilde ihalesini gerçekleştireceğiz. Eski Devlet Hastanesi yıkılarak yerine İlçe Sağlık Müdürlüğü ve diğer sağlık birimleri taşınacak. Karşısına da yine altında üç kat olmak üzere 487 araçlık otopark ve üstü meydan. KBB ile ortak yatırım projesi olacak.

CUMHURİYET’TE SPOR SALONU

Su sarnıcı inşaatı devam ediyor. Yakın zamanda derleyip toparlayacağız. Köşklüçeşme’de muhtarlık binası yoktu. Birkaç gün içinde teslim edeceğiz. Cumhuriyet’te KBB tarafından yapılan spor salonunun devir işlemleri tarafımızdan gerçekleşti. Orada da Gebze Belediyesi olarak gençlere hizmet verecek bir altyapıyı sunmuş olacağız.

E-BELEDİYECİLİK

E belediyecilik konusunda, akıllı belediyecilikte hayli mesafe aldı. Ulak bel sistemimiz ve diğer elektronik belediyecilik sistemlerimiz devreye girdi. Vatandaşlarımız herhangi bir sosyal medya kanalı üzerinden yapılan müracaat anında resmi evrak olarak işlem görüyor ve sonuçlandırılarak kendisine verilmiş oluyor. Savsaklamak gibi, görmemek, es geçmek gibi bir ihtimal kalmıyor.

BAŞARILI BİR YIL GEÇİRDİK

Diğer fiziki yatırımlarla beraber Gebze Belediyesi bütçe disiplini anlamında, personel disiplini anlamında başarılı bir yıl geçirmiş oldu. Bu başarıda emeği geçen tüm çalışanlarımıza, başkan yardımcılarımıza, meclis üyelerimize şükran ve teşekkürlerimi arz ederim. İnşallah 2021’de böyle başarılı olur.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.