“Teşekkürle karın doymuyor”

“Teşekkürle karın doymuyor”

Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker yaptığı basın açıklamasında, “Sağlık çalışanları Sayın Bakandan teşekkür istemiyor. Çünkü alkışla teşekkürle karın doymuyor” dedi.

Sağlık Bakanlığına bağlı faaliyet gösteren kurum ve kuruluşlarda Aralık ayına ait Nöbet ücreti, performansa dayalı Döner Sermaye (Ek Ödemeleri) ve 1 Ocak’dan itibaren geçerli olan Yüzde 2,5 zamların ve 15 günlük farklarının sağlık çalışanlarına ödenmemesi nedeniyle Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker, Şube Başkan Yardımcısı Hüseyin Ozan Yüzüak, Serkan Kökduman, Umut Birol, Eski Şube Başkan Yardımcısı Zekai Dumlupınar, Kocaeli Üniversitesi Araştırma Uygulama Hastanesi Temsilcisi Yalçın Gül ile birlikte şubede basın açıklaması yaptı. Ömer Çeker yaptığı açıklamada, “Kurumlarda önceliğinin çalışanın hakkı ve emeğinin ödenmesi olması gerektiğini ısrarla her platformda dile getiriyoruz. Özellikle ücretlerle ile ilgili erteleme veya ödenmeme gibi durumlar kabul edilemez.

 

“15 GÜNLÜK FARKLARDA ÖDENMEDİ”

Sağlık Çalışanları enflasyon canavarı ile cebelleşirken, nerde ise saat başı değişen yakıt fiyatları ve marketlerde günlük değişen fiyat etiketleri karşısında mağlup olan çalışanların hak ettikleri ekonomik değerler zamanında çalışanlara ödenerek, çalışanlar ekonomik sıkıntıya sokulmamalıdır. Çalışanın hakkı zamanında teslim edilmelidir. Kurumlar bu konuda hassas olmalıdır. Sağlık Bakanlığına bağlı faaliyet gösteren kurum ve kuruluşlarda görev yapan Sağlık çalışanlarının emeği ve hakkı yok sayılmaktadır. Çalışanlardan gelen şikâyetlerde 2021 yılı Aralık ayına ait Nöbet ücreti ve performansa dayalı Döner Sermaye Ek Ödemelerinin ekonomik karşılıkları 2022 Yılı Ocak ayında çalışanlara ödenmesi gerekir iken ödemelerin yapılmayarak çalışanlar mağdur edilmiştir. Ödemelerin aksatılması hukuka da aykırıdır. 1 Ocak 2022 den geçerli olan yüzde 2.5 ek zam ve 15 günlük farklarda ödenmemiştir.

 

“BİR ÖNCE SON VERİLMELİ”

Bu ödemelerin ne zaman yapılacağı mevzuatta açıkça belirtilmesine rağmen, idarelerin bu konuda hassas olması beklenir iken Bakanlık ve kurum yetkililerin bir vurdumduymazlık durumu sergilemeleri çalışanları tedirgin etmektedir. Her ne olursa olsun sağlık kurumlarında öncelik çalışanların haklarının ödenmesidir. Bunun ötelenmesi hiçbir şekilde kabul edilemez.  Türk Sağlık-Sen Genel Merkezimiz konu hakkında Sağlık Bakanlığına 28.01.2022 tarih ve 93 sayılı yazılı bir başvuruda da bulundu, ödemelerin en kısa sürede sağlık çalışanlarına yapılmasını istedi. Ekonomik anlamda zaten darboğazda olan çalışanların alacaklarının geciktirilmesine bir önce son verilmelidir. Kamu İşvereni kurum çalışanlarının ücretlerinin ne zaman ödeneceğini de ilan ederek çalışanları rahatlatmalıdır. Çalışanın hakkı hukuku bir belirsizlik içerisinde bırakılmamalıdır.

 

“BAKANDAN TEŞEKKÜR İSTEMİYOR”

Sayın Bakan Fahrettin Koca 28.01.2022 tarihinde saat 20.58 de atmış olduğu Twitter de ‘Ağır kış şartları ve ulaşım sorunu sebebiyle farklı iş kollarındaki kamu personeli yer yer izinli sayıldı. Koşullardan aynı şekilde etkilenen sağlık çalışanları ise görevinin başında oldu. Sağlık hizmetleri aksamadı. Her birine teşekkür ediyorum. Her birimiz teşekkür edelim’ Demektedir. Sağlık çalışanları Sayın Bakandan teşekkür istemiyor. Böyle bir beklentileri de yoktur. Sorunlarının çözülmesini emeklerinin karşılığı olan ücreti ve maaşlarına ek zam istiyorlar. Çünkü alkışla teşekkürle karın doymuyor, diyorlar. Türk Sağlık-Sen Kocaeli şubesi olarak ilan ediyoruz; tüm çalışanlar adına süreci takip ettiğimizi gelişmeler hakkında da gerekli bilgilendirmeyi yapacağımızı bilsinler. Çalışanların hakkı ve hukuku için mücadelemizi sürdüreceğiz. Çalışanın alın terinin yok edilmesine müsaade etmedik, etmeyeceğiz” dedi.

 

Haber: Hanifi SURUN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.