Terzi usulü üreten Isuzu  kalifiye eleman yetiştirecek

Terzi usulü üreten Isuzu kalifiye eleman yetiştirecek

Akıllı fabrika uygulamasında terzi usulü imalat modelini hayata geçiren Anadolu Isuzu, elektriğini güneş enerjisinden üretecek. Kalifiye elemanı 9 ay süreyle kendisi eğitip yetiştirecek

Türkiye’nin ticari araç markası Anadolu Isuzu, Gebze Çayırova’daki üretim tesislerinde otomotiv sektör medyasına yönelik özel bir fabrika gezisi etkinliği düzenledi. Medya mensupları Anadolu Isuzu’nun üretim tesislerinde hayata geçirdiği Akıllı Fabrika uygulamasının yanı sıra “Terzi Usulü İmalat” modeli ile Ar-Ge Merkezi ve Teknoloji Merkezi’nin faaliyetleri hakkında bilgiler aldı. Anadolu Isuzu yakın zamanda güneş enerjisinden elektrik üretecek. Ayrıca fabrika içinde kurulacak mesleki eğitim fabrikası ile ihtiyaç duyduğu kalifiye elemanı yetiştirecek.   

 

AKILLI FABRİKADA TERZİ USULÜ İMALAT

 

Anadolu Isuzu’nun Çayırova,    Şekerpınar’daki modern üretim tesislerinde düzenlenen basın buluşmasında, medya mensupları Anadolu Isuzu’nun modern üretim tesislerinde hayata geçirdiği Akıllı Fabrika uygulamasının yanı sıra, “Terzi Usulü İmalat” modeli ile Ar-Ge ve Teknoloji merkezini ziyaret etti. Etkinlikte bir konuşma yapan Anadolu Isuzu, Genel Müdürü Tuğrul Arıkan, uzun bir aradan sonra yeniden fiziksel etkinliklerde bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti ifade etti. Arıkan konuşmasında şunları söyledi:

 

DÜNYANIN 45 ÜLKESİNDE

 

“Çayırova’daki fabrikamız sadece Türkiye’nin değil, dünyanın en modern ticari araç üretim tesislerinden biri konumunda. Bu etkinliği fabrikamızda düzenlemek bizim için çok anlamlı ve önemli. Her geçen yıl daha da güçlenen Türk otomotiv endüstrisinin en önemli üretim ve Ar-Ge merkezlerinden biri olan tesislerimizde yaptığımız üretimle ülkemizin ihracatına, ekonomisine, gelişimine çok yönlü katkılar sağlıyoruz. Bu tesislerde ‘terzi usulü imalat’ modeli ile ürettiğimiz araçlarımızın dünyanın 45 ülkesinde yüzlerce şehirde etkin bir şekilde hizmet veriyor olmasından büyük bir gurur duyuyoruz. Üretimde yerlilik oranlarını her geçen yıl daha da artırıyoruz. Üretim kalitesine ve teknoloji altyapısına yönelik güçlü, istikrarlı ve kararlı yatırımlarımızı bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kesintisiz olarak sürdüreceğiz.”

 

PANDEMİNİN ETKİLERİ

 

Fabrika gezisi öncesi Tuzla OSB’de Maide Restarunt’ta gerçekleşen basın toplantısında gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Arıkan pandemi sürecinde en büyük sorunun tedarikte hem maliyet artışı hem de bulunulabilirlikte yaşandığını kaydetti. Dünyanın global tedarik zincirinde yeni merkezler aradığını ve Türkiye’nin iki üç sene içinde yerini bulacağını söyledi.

 

MESLEKİ EĞİTİM FABRİKASI

 

Üretim aşamasında insan kısmının sıkıntılı olduğunu, sadece Çayırova ve Gebze Bölgesi’nden değil her yerden insan bulmaya çalıştıklarını belirten Arıkan kendi bünyelerinde mesleki eğitim fabrikasını hayata geçireceklerini, 9 ay süreyle hem masabaşı hem işbaşı eğitimi vereceklerini, eğitimin ilk etabında 35 kişinin yer alacağını, eğitime alınacaklarda düz lise veya meslek lisesi mezunu ayrımı gözetmeyeceklerini dile getirdi.

 

GÜNEŞ ENERJİSİNDEN ELEKTRİK

 

Güneş enerjisinden elektrik enerjisi üretmek için de 1.5 yıldır çalışma sürdürdüklerini kaydeden Arıkan projenin hayata geçmesiyle birlikte elektrik enerjisi ihtiyaçlarının ilk etapta yüzde 50, ikinci etapta yüzde 70’lik kısmını bu şekilde karşılamayı hedeflediklerini söyledi.

Basın toplantısının ardından fabrika gezisi gerçekleşti. Teknoloji ve eğitim merkezi, Ar-Ge merkezi, otobüs ve kamyon üretim tesisleri ile bağlı birimlerin gezilmesiyle birlikte program sona erdi.

 

fabrika-014.jpg

 

arikan.jpg

 

toplanti-033.jpg

 

dmaks.jpg

 

otobus-011.jpg

 

ofis.jpg

 

planlama.jpg

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.