TERTİP KOMİTESİ ‘ÇUVALLADI’

TERTİP KOMİTESİ ‘ÇUVALLADI’

  Kocaeli İl Tertip Komitesi Spor Kamuoyunun güvenini derinden sarsacak kararlara imza atarak resmen çifte standart uygulaması yaptı. Balkan – Çayırova...

 

 

Kocaeli İl Tertip Komitesi Spor Kamuoyunun güvenini derinden sarsacak kararlara imza atarak resmen çifte standart uygulaması yaptı. Balkan – Çayırova maçında yardımcı hakeme fiili saldırı oldu. Maçın hakemi oyunu tatil etti. Maşukiyespor – Beylikbağıspor maçında hakeme daha sert fiili saldırı oldu. Hakem oyunu devam ettirdi. İl Tertip komitesi ise aynı olayların yaşandığı iki maçta farklı kararlar vererek resmen çifte standart uygulaması yaptı.

 

TALİMATLARA UYMADILAR!

Futbol Müsabaka talimatının 20/A-B maddeleri gereğince saha içinde hakem triyosuna fiili bir saldırı gerçekleşmesi durumunda o maç tatil edilir. Geçtiğimiz hafta Çayırova Gençlerbirliği ile Balkanspor arasında oynanan 1.amatör küme maçının 75.dakikasında Çayırova Gençlerbirliği futbolcusu yardımcı hakeme fiili saldırıda bulunmuş orta hakem ise maçı tatil ederek kararı  İl Tertip komitesine taşımıştı. İl Tertip komitesi kuralları uygulayarak Çayırova Gençlerbirliği’nin hükmen mağlubiyetine ve il Disiplin kuruluna sevkine karar vermişti.

 

ÇİFTE STANDARTTIN BÖYLESİ!

 Maşukiyespor – Beylikbağıspor U-17 play-off maçında yaşanan olaylar ve verilen kararlar ise resmen çifte standarttın olduğunu açıkça gösterdi.

Maşukiyespor – Beylikbağıspor maçını yöneten hakem Enes Kampara 10.dakikada Maşukiyespor’lu futbolcuyu kırmızı kartla oyundan ihraç ettikten sonra Maşukiye taraftarı sahaya atlayarak hakeme fiili saldırıda bulundu. Olayların alevlendiği ve çığırından çıktığı maçta hakem soyunma odasına gitti. Maçın kurallar gereği tatil edilmesi beklenirken Maşukiyespor’un antrenörü Ufuk Öğütveren ve maçın gözlemcisi Abdurrahman Polat devreye girerek maçın oynanması yönünde hakeme baskı yapınca maç 25 dakika aradan sonra devam etti. Hakemin saha içinde birinci görevi sporcuların sağlığını tehdit edecek unsurlara fırsat vermemesi gerekliydi. Maç devam etti. Maşukiye taraftarının küfürleri, tehditleri aralıksız sürdü.

 

KUMPAS!

 

Tekme ve yumruk yediği maçı hangi psikolojiyle yönettiği aşikar olan Enes Kampara ve yardımcıları bu maçın raporunda ayrı bir skandala imza atarak Maşukiyespor’un iyi niyetli olduğunu savunarak akılları adeta tırmaladı. Maşukiyespor antrenörü Ufuk Öğütveren’le ikili ilişkileri iyi olduğu bilinen Gözlemci Abdurrahman Polat’ın raporu skandalın ikinci perdesiydi. Saha içinde ve dışında tehditlere ve tekmelere maruz kalan genç sporculara Beylikbağıspor’lu idareciler müdahale etti. Kenar yönetim sakatlanan oyuncularını dışarı alarak takımını sahada 7 kişi bırakmak zorunda kaldı. Gözlemci ve maçın hakemi bu kez futbol talimatlarını uygulamaktan geri kalmayarak raporlarında Beylikbağıspor’un hükmen yenilgisini isteyerek çifte standartta ve organize bir kumpasa imza attı. Tekmeler yedikleri maçta talimatları uygulamayan hakem triyosu ve yaşanan olayları görmemezlikten gelen gözlemci Abdurrahman Polat,  ne ilginçtir ki sahada zorunlu olarak 7 kişi kalan takımın 3 -0 hükmen yenilgisi yönünde rapor yazarak kuralları akıllarına getirmesi şaşkınlık yararttı. Kocaeli İl Tertip Komitesi ise gözlemci ve hakem raporlarına göre hareket edince büyük bir hataya ve çifte standartta ortak oldu. Kocaeli futbolunda hakemlere, gözlemcilere ve tertip komitelerine olan güven bir kez daha derinden sarsıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.