“Terör ve İslam bir araya getirilemez”

“Terör ve İslam bir araya getirilemez”

Diyanet İşleri Başkanlığı koordinasyonluğunda başlatılan ve Kocaeli İl Müftülüğü tarafından düzenlenen Din İstismarı ile Mücadele Semineri Vali Hüseyin Aksoy’un katılımlarıyla gerçekleştirildi.

2.jpg

Akçakoca Toplantı Salonunda gerçekleştirilen programa;  Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy’un yanı sıra Diyanet  İşleri Başkanlığı Dış İlişkiler Genel Müdürü Erdal Atalay, Vali Yardımcısı Beyazıt Tanç, İlçe Kaymakamları, Ankara Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Mustafa Bodur, İstanbul Eyüp İlçe Müftülüğü Baş Vaizi Selime Eken ve İl Müftüsü Yusuf Doğan ile  kamu kuruluşlarının il ve ilçe müdürleri katıldı.
 

DİNİ İSTİSMAR EDİYORLAR

 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda;  İl Müftüsü Yusuf Doğan’ın açılış konuşmalarının ardından Vali  Hüseyin Aksoy  yapmış olduğu konuşmada; “Hepimizin çok yakın bir tarihte tanıklık ettiği 15 Temmuz’da dini istismar eden bir grubun vatana,  millete, milli egemenliğe karşı bir darbe teşebbüsünü gerçekleştirmeye kalkışmasıyla ortaya çıktı. Bu ve buna benzer kuruluşların özellikle dini istismar ederek ve vatandaşın bu güzel duygularını farklı noktalara taşıyarak toplumu farklı bir alana çekme gayretlerini de görüyoruz. Özellikle Türkiye içerisinde biz bunları yaşarken Türkiye dışında da DAEŞ terör örgütünün de dini motifleri kullanarak çok farklı bir noktaya insanları taşıdığına tanıklık ediyoruz. Terör ve İslam bir araya getirilerek İslamiyet’in dünya üzerindeki olumlu algısını bozma gayretini de görüyoruz. Gerek DAEŞ terör örgütü gerek FETÖ terör örgütü dini motifleri ön plana çıkartarak, toplumları farklı bir noktaya taşıma gayreti içerisinde olan terör örgütleridir.

 

BİZİM İÇİN ESAS OLAN DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞIMIZ

 

Farklı noktalarda dine birtakım hurafeler katmak suretiyle dini farklı noktalara taşıyacak başka kurum ve kuruluşlarda olabilir. Bu noktada bizim için esas olan Diyanet İşleri Başkanlığımız, İslam dinini en iyi bir şekilde topluma sunan, aydınlatan ve bu konudaki düşüncelerini bizlerle paylaşan bir kurumumuzdur.  Ülkemizde yaşanan olayları da dikkate alarak ortaya çıkan son durum çerçevesinde kurumlarımızı ve insanlarımızı daha duyarlı hale getirmek için başlattıkları bu seminer çalışmaları da bu yönüyle oldukça önemli ve anlamlıdır. Diyanet İşleri Başkanımıza onun şahsında bu projede görev alan herkese teşekkür ediyorum.” Dedi.

 

KONUŞMALAR YAPILDI

 

Sayın Valimizin konuşmalarının ardından,  Diyanet  İşleri Başkanlığı Dış İlişkiler Genel Müdürü Erdal Atalay, Ankara Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Mustafa Bodur ve İstanbul Eyüp İlçe Müftülüğü Baş Vaizi Selime Eken katılımcılara  “Din İstismarı ile Mücadele” konulu seminer verdiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.