“Termal Grup rant projesidir”

“Termal Grup rant projesidir”

CHP Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş, Termal Grup’un Kanal İstanbul gibi bir rant projesi olduğunu söyledi.

CHP Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş, Termal Grup’un Kanal İstanbul gibi bir rant projesi olduğunu söyledi. Gökhan Aktaş ve meclis üyeleri bir basın toplantısı yaparak, bu proje ile ilgili düşüncelerini bir kez daha kamuoyu ile paylaştı. İlçe binasında gerçekleşen açıklamaya, Aktaş’ın yanı sıra ilçe gençlik kolları başkanı Oya Akdeniz, ilçe gençlik kolları başkanı Ümit Kızıbuğa, CHP Darıca Belediyesi meclis üyeleri ve partililer katıldı. gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.
BU PROJE KABUL EDİLEBİLİR DEĞİL
Darıca’nın sorunlarına çözüm üretmek ve doğru muhalefet gayretiyle omuz omuza çalışacaklarına vurgu yapan, CHP Darıca İlçe Başkanı Aktaş, ‘Bugün itibari ile Darıca’da yaşanacak sorunların çözüm adresi olarak kendimizi görüyoruz. Darıca’da yaşayan yurttaşlarımız için neler yaptığımızın bilinmesini istiyoruz. Darıca’yı ve Darıcalıları ilgilendiren bir meseleden bahsetmek istiyoruz. Termal Grup adlı bir firmaya ait proje hayata geçirilmek isteniyor. Bu kararı istinaf mahkemesine taşıdık ve bozulmasını bekliyoruz dedik. Darıca’nın nüfusu 207 bin civarı. Bu nüfusta bile altyapı ve yollarımız yetersiz. Darıca’nın bu sıkıntıları varken, Darıca’da metrekareye bin 700 kişi düşerken, bu proje kabul edilebilir bir proje değildi’ dedi.
30 BİN EKSTRA NÜFUS GELECEK
Nüfus sayılarının artacağına işaret eden Aktaş, ‘30 bin ekstra nüfus gelecek. Darıca’nın nüfusunun her yıl yüzde 5 arttığını hesap edersek, 5 yıl sonra bu proje yapılıp bittiğinde nüfus 300 bine çıkacak. Bu binanın buraya yapılması eğitim ve trafik problemlerimizin artacağına işaret ediyor. Fatih Sultan Mehmet Caddesi bu trafiği kaldıramaz. İstanbul’da yapılan gökdelenlerle ve yüksek yapılarla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklaması var İstanbul’a ihanet ettik diye. Büyükşehir ve Darıca Belediyesi yetkililerine sesleniyorum kendi partilerinizin söylemlerinden haberdar değil misiniz yoksa dikkate mi almıyor musunuz? diye konuştu.
RANT PROJESİ
Bu projenin Darıca için bir cinayet olacağını belirten Gökhan Aktaş, açıklamasında şu ifadelere yerverdi; ‘Kanal İstanbul projesiyle Termal Grup eşdeğerdir. İkisinde de rant vardır. Bu projelerde halka dair bir şey yoktur, ranta dair birçok şey vardır. Bu projeye kat sınırlaması getirirlerse örneğin 20 kat derlerse CHP grubu olarak onu da destekleriz” dedi. CHP Darıca Belediyesi Meclis Üyesi Aydın Işık ise konu hakkında yaptığı konuşmada, “Emsal alanlarının 1.90’a çıkartıldığını ve inşaat alanını 631 bin metrekareye çıkartıldığını görüyoruz. Kat yüksekliğini sınırlamadan bölgenin rüzgar akışını ve manzarasını kapatarak bir fayda sağlanmaz.
MAHALLE DOKUSUNU BOZACAK
Bu alana 30 bin kişinin gelmesi ve 20 bin aracın trafiğe çıkması demek Darıca’ya giriş çıkışının kilitlenmesi anlamına geliyor. AVM tarzında yapılar da olacağını düşünürsek, bahsettiğimiz rakamların çok üstünde bir durum ortaya çıkıyor. Bu proje bölgemize değer katacak gözüyle bakılacak olsa da bir tarafta zenginler bir tarafta yoksullar gibi durum oluşacak. Mahalle içerisindeki dokuyu tamamen bozacak nitelikte”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.