Termal Grup ÇED raporu hazırladı

Termal Grup ÇED raporu hazırladı

Termal Grup Turizm ve Otelcilik Sanayi Ticaret A.Ş.’nin Darıca’ya yapmak istediği proje ile ilgili mahkeme kararlarına rağmen, şirket yeniden proje hazırlayıp ÇED başvurusu yaptı.

AK Parti eski Diyarbakır Milletvekilli Ali İhsan Arslan’ın sahibi olduğu Termal Grup Turizm ve Otelcilik Sanayi Ticaret A.Ş. tarafında Darıca’da yapılma istene proje bazı kişilere özel bir ayrıcalık hem de Darıca’nın ve Darıcalıların menfaatine yarar getirmeyeceği ifade eden CHP’liler dava açmıştı. Proje ile ilgili yürütmeyi durdurma kararı alınmıştı. Termal Grup ise yeniden harekete geçti. Şirket yeniden proje hazırlayıp ÇED başvurusu yaptı.

 

İMAR DEĞİŞİKLİĞİ

ÇED projesinde şirketin,17 Haziran 2021 tarihli Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meclis Kararı ile onaylanan Uygulama İmar Planı Değişikliğinde Ticaret-Turizm-Konut Alanı” olarak belirlenen alanda yapılacağı ifade edildi. Projenin gerçekleştirilmesi planlanan 19 bin 543 metrekare büyüklüğündeki alanda 5 bloktan oluşan toplam 337 konut inşa edileceği ifade edildi. Proje bedelinin ise 490 milyon lira olduğu belirtildi. Proje ile ilgili Kocaeli Valiliği’ne ÇED başvurusu yapıldı. Proje ile ilgili “ÇED gerekli değildir” kararı verilmesi bekleniyor. Proje ile ilgili daha önce mahkemeye başvuran CHP’nin yeniden hukuk sürecini başlatması bekleniyor.

 

Haber: Hanifi SURUN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.