Terfi eden polisler için tören gerçekleştirildi

Terfi eden polisler için tören gerçekleştirildi

Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğünde görev yapan ve bir üst rütbeye terfi eden emniyet mensupları için düzenlenen Rütbe Terfi Töreni Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’un katılımlarıyla gerçekleştirildi.

İl Emniyet Müdürlüğünde düzenlenen törene; Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’un yanı sıra, Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Habib Korkmaz, Adalet Komisyonu Başkanı Muhiddin Paça, İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Yavuz Selim Kapancı, Emniyet Müdür Yardımcıları, Polis Emeklileri Derneği Kocaeli Şube Başkanı Ayhan İlhan ve üyeleri ile emniyet mensupları katıldı. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu’nun konuşmasının ardından Vali Seddar Yavuz yaptığı konuşmalarında; “Öncelikle hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Güvenlik konusu dünyadaki en büyük ihtiyaçlardan bir tanesi haline geliyor. Aslında güvenlik özgürlük dengesinin nasıl kurulacağı da yine tartışmalar arasında yer alıyor. Ancak güvenlik yoksa ne canınız can ne malınız maldır.

 

“TERÖR ÖRGÜTÜ İLE MÜCADELE EDİYORUZ”

Küresel çetenin terör örgütleri kurup bunları diğer ülkelerin başına bela etmesi toplumun tamamını tehdit eder hale getirmesi de yine başka bir sorun olarak karşımızda durmaya devam ediyor. Bu ülkede yıllardan beri PKK terör örgütü ile mücadele ediyoruz. PKK terör örgütünü kuranlar, yönetenler Türkiye’nin başına bela edenler arkasından DHKPC, FETÖ gibi en sonda DAEŞ gibi terör örgütlerini kurup ülkemizin başına bela edenlerin yine aynı odaklar olduğunu görüyoruz.  Bütün bu anlattıklarımdan çıkarmanız gereken bir ders var. O da milli birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek, hiç kimseyi kimsesiz bırakmamak, çocuklarımızın, evlatlarımızın ellerinden sıkıca tutmak ve onları bu gruplara kaptırmamaktır. Eğer çocuklarınıza sahip çıkmazsanız ne kadar güvenlik alırsanız alın maalesef bu tedbirler sonuç vermez.

“Göz Bebeği Gibi Görüyor”

Değerli polis arkadaşlarım, milletimizin emaneti olan üniformalarınıza lütfen layık olun. Öylesine kutsal bir üniforma taşıyorsunuz ki: milletimizin her biri size baktığında namusunu, canını emanet ettiği üniformayı görmekte ve kıymet vermektedir. Çünkü bu millet sizi göz bebeği gibi görüyor ve göz bebeği gibi koruyor. En güvenilir teşkilatlar arasındasınız. Elbette siz değerli teşkilat mensuplarımızın gayretli çalışması, fedakarlığı, gece gündüz demeden vatandaşımızın yardımına koşması en önemli etkenlerden bir tanesidir. Yine de bu şehrin Valisi olarak hatırlatmak isterim ki üzerimizdeki üniformanın ağırlığı hepimizi gerçekten zaman zaman eziyor” diyen Vali Yavuz, tüm emniyet mensuplarına çalışmalarında başarılar diledi. Vali Seddar Yavuz ve protokol üyeleri rütbe alan 45 emniyet mensubunu tebrik ederek yeni rütbeleriyle yapacakları görevlerinde başarılar dilediler ve günün anısına toplu fotoğraf çektirdiler.

 

manset-1-122.jpg

 

Haber: Ahmet Zeki AYAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.