Teleferik için altyapı çalışmaları başladı

Teleferik için altyapı çalışmaları başladı

Kartepe'de yapılacak olan yeni teleferik sosyal tesisi için altyapı çalışmaları başladı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü; proje kapsamında, 8 bin metre yeni içme suyu hattı ve 3 bin 750 metre yeni kanalizasyon hattı ile toplamda 11 bin 750 metre uzunluğunda altyapı çalışması yapılacak. Yapılacak olan altyapı çalışmalarıyla birlikte, bölgede inşa edilecek yeni sosyal tesislerin kullanma ve içme suyu ile atık su ihtiyaçları karşılanmış olacak.

TURİZM AÇISINDAN YAZ KIŞ İŞLEYEN BİR CAZİBE MERKEZİ OLACAK

50 yıllık bir hayalin gerçeğe dönüştüğü Kartepe Teleferik Projesi kapsamında yapılacak olan çevreye uyumlu sosyal tesislerin altyapı çalışmalarına başlanıldı. Turizm Merkezi Kartepe’de, Kocaelilerin ve turistlerin İzmit Körfezi ve Sapanca Gölü'nü aynı anda izleyerek Samanlı Dağları'nın zirvesine ulaşacağı Kartepe Teleferik Projesi'nde yer alan sosyal donatıların içme suyu ihtiyacını karşılamak ve atık suların çevreye zarar vermeden toplanması için gerekli tüm altyapı çalışmaları, tüm hızıyla devam ediyor.

KUZUYAYLA’DA ALTYAPI ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

2023 yılı yatırım programı kapsamında Kocaeli genelinde altyapı çalışmalarına hız veren İSU Genel Müdürlüğü, Kartepe Kuzuyayla’da altyapı çalışmalarına başladı. Çalışmalar kapsamında, 8 bin metre uzunluğunda 100 mm çapında düktil font borular kullanılarak içme suyu hattı, 3 bin 750 metre uzunluğunda 300 mm çapında beton borular ile atık su hattı, 250 kişilik bir adet fosseptik, 100 metreküp kapasiteli bir adet içme suyu deposu ve içme suyu terfi merkezi inşa edilecek.

SAĞLIKLI ALTYAPI, KALİTELİ HİZMET

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Kocaeli’yi baştan sona sağlıklı altyapıya kavuşturarak kaliteli hizmet anlayışıyla abonelerine hizmet vermeyi hedefliyor. 29 Ekim’de açılacağı müjdesi, 4 yıl sunumunda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tahir Büyükakın tarafından verilen teleferik projesinin altyapı çalışmaları, hızlı bir biçimde tamamlanarak hizmete sunulacak.

ERDAL KARAÇOBAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.