Telef10’cu Vivo’dan Telef40!

Telef10’cu Vivo’dan Telef40!

Güzeller OSB’de kurulu Vivo V Tech, Türk Metal örgütlenmesi sonrası beş günde 40 işçiyi “Taciz, ifşa, hırsızlık” içeren maddeyle işten çıkarttı. Gebze Şube Başkanı Mustafa Teke, “Toplu sözleşme imzalanana, işçiler alınana kadar direniş sürecek" dedi

201-008.jpg

Türk Metal Sendikası Gebze 1 No’lu Şube’nin örgütlendiği Gebze Güzeller OSB’de kurulu Çin sermayeli cep telefon cihazı üretici firması Vivo V Tech’de sendikanın yetkiyi edinmesi sonrası başlatılan işten çıkartmalar, emek kıyımına dönüştü. 02 Aralık Cuma günü iki, 05 Aralık Çarşamba günü 17 işçi çıkartılırken 07 Aralık Çarşamba günü de 21 kişinin işine son verildi. İşçiler tazminatsız olarak; taciz, ifşa, hırsızlık” içeren maddeyle işten çıkartıldı. Gebze Şube Başkanı Mustafa Teke, “Toplu sözleşme imzalanana, işçiler alınana kadar direniş sürecek” dedi

GÖZ GÖZE GELMESİNLER

DİYE KAPIYA PERDE ÇEKTİLER

 

209-001.jpg

Katar’da devam eden Dünya Kupası sponsorları arasında yer alan firma işten çıkartmaların basında yer almasına karşın bugüne kadar herhangi bir açıklamada bulunmadı. 02 Aralık Cuma günü küçük bir uyarı eyleminin gerçekleştiği fabrika önünde 05 Aralık Pazartesi gününden itibaren eylem başlatılırken işyeri yönetiminin, dışarıdaki direnişçilerle içeride üretimi sürdürenlerin arasındaki göz temasını da kesmek için giriş kapısının üzerine perde çektiği görüldü.

SÖZLEŞME İMZALANIP

ATILANLAR ALINANA KADAR

205-010.jpg

Türk Metal Sendikası Gebze 1 No’lu Şube Başkanı Mustafa Teke, Vivo V Tech’de çoğunluğu sağlayıp yetki belgesini edinmelerine karşın 07 Aralık Çarşamba günü tarihi itibariyle toplamda, tamamı sendika üyesi 40 işçinin işine son verildiğini kaydetti. Teke, “İçeride de üye arkadaşlarımız var. Önceki cuma gününden beri başlayan mücadelemiz sonuna kadar devam edecek. Amacımız örgütlendiğimiz diğer işyerlerinde olduğu gibi burada da toplu sözleşme imzalamak ve atılan arkadaşlarımızın tamamına işbaşı yaptırmak” dedi.

AMACIMIZ UZLAŞMAK

 

215.jpg

Direnişin başlamasının ardından işyeri yönetiminin sendikayla irtibata geçmediğini ancak farklı kanallardan haber gönderdiklerini kaydeden Başkan Teke, “Biz de onlara aynı şekilde haber gönderiyoruz. ‘Direniş bitseydi biz de bir adım atacaktık’ diyorlar ama burada direnişin bittiği an, arkadaşlarımızın kırılma anı olacaktır. Direnişimizi fabrika yönetimi, 'Gelin. Masaya oturalım’ diyene kadar sürdüreceğiz. Amacımız uzlaşmak. Kesinlikle vurup kırmak, dökmekten yana değiliz” diye konuştu.

 

228.jpg

Süreç içinde örgütlü oldukları diğer fabrikalara, Vivo V Tech’de işine son verilenlerden bazılarının iş görüşmesine gönderildiğini kaydeden Teke, “Direnişimiz bittikten sonra onlara işbaşı yaptıracağız. Öncelikli hedefimiz buradaki fabrikada sözleşmeyi yapıp burada çalışmak. Ekonomik durumu olmayan arkadaşlarımıza sendikamız gereken desteği verecektir” dedi.

**

TİP GEBZE İLÇE ÖRGÜTÜ DE DESTEĞE GELDİ

Aralık soğuğunda çay

ve halayla ısınıyorlar

225.jpg

Vivo Tech fabrikası önündeki direnişin başlamasıyla birlikte destek ziyaretleri de başladı. Türk Metal Sendikası Gebze 1 No’lu Şube’nin yanı sıra İsmail Çiçek başkanlığındaki Gebze Dilovası Şubesi’nin yönetimleri ve her iki şubenin örgütlü olduğu işyerlerinden temsilciler direniş alanına gelerek desteklerini gösterdi.

 

224.jpgTürkiye İşçi Partisi – TİP Gebze İlçe Örgütü Başkanı Nejla Dolaşık ile ilçe yönetici ve üyeleri de Vivo V Tech’in direnişteki işçilerine destek oldu.

207-004.jpg

Aralık soğuğunda direnişe geçen işçiler fabrika önüne kurdukları portatif çay ocağında demledikleri çayın yanı sıra türküler eşliğinde halaylar çekerek direnişlerini sürdürüyor.211-003.jpg212-001.jpg214.jpg221.jpg226.jpg229.jpg231.jpg

210-002.jpg

208-004.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.