Teknoloji zirvesi başladı! 

Teknoloji zirvesi başladı! 

 **Gebze Teknik Üniversitesinde  düzenlenen, "Sanayi ve Teknoloji Zirvesi" Başbakan Binali Yıldırım’ın katıldığı törenle başladı. ...

 

**Gebze Teknik Üniversitesinde  düzenlenen, "Sanayi ve Teknoloji Zirvesi" Başbakan Binali Yıldırım’ın katıldığı törenle başladı.  Başbakan Yıldırım, " Şimdi 11 teknik üniversitemiz var. Gebze Teknik Üniversitesi 4 yıllık geçmişi var ama öyle bir hızlı geliyor ki asırlık üniversitelerin ensesinde..”dedi.

 

 

Gebze Teknik Üniversitesi'nde "Sanayi ve Teknoloji Zirvesi" dün başladı. Törene Başbakan Binali Yıldırım’ın yanı sıra Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, belediye başkanları, üniversite rektörleri ve siyasetçiler katıldı.

Törende konuşan Başbakan Yıldırım; "Son 16 yılda kalkınma, sanayi alanında önemli yollar aldık. Ama aldığımız bu yolu yeterli göremeyiz. Biz geçen sene dünyanın G20 içinde en fazla büyüyen ülkesi olduk bu gurur vesilesi ama yeterli göremeyiz. Sürdürülebilir olması lazım. Türkiye ayaklarını yere sağlam basıyor. 16 yıl önceki Türkiye'nin karanlık senaryolarından çok uzaktayız.” Dedi. 

 

GTÜ EZBER BOZDU

 

Yıldırım ayrıca; “Bizim zamanımızda üniversiteler burnundan kıl aldırmıyor. Bunun bize bir faydası yok. İkisi birbirinden bekliyor. Olmaz. Bu ezberi Gebze Teknik Üniversitesi bozmuş. Bu potansiyelimizi ortaya çıkarmış. Şimdi 11 teknik üniversitemiz var. Gebze Teknik Üniversitesi 4 yıllık geçmişi var ama öyle bir hızlı geliyor ki asırlık üniversitelerin ensesinde. Bu da onlara bir mesaj veriyor. Avrasya coğrafyasında öyle dik duruyoruz ki Türkiye'ye bölgeye hiza vermek isteyen süper güçler de Türkiye'yi örnek almaya başladılar. Bölgenin geleceğine karar veren ülke Türkiye olmalıdır, komşuları olmalıdır. Tüm bunlar geride kalacak. Bilim teknoloji alanına daha çok yatırım yapmamız lazım.” Dedi.

Törende; Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Bilim, sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ve GTÜ Rektörü Prof. Haluk Görgün de kısa birer konuşma yaptılar.



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.