TEKNOFEST’te yarışan torunu için kilometrelerce yol geldi

TEKNOFEST’te yarışan torunu için kilometrelerce yol geldi

TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında Kocaeli’nde düzenlenen Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları tamamlandı.

TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında Kocaeli’nde düzenlenen Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları tamamlandı. Yarışmalarda en çok dikkat çeken manzaralarda biride, yarışmaya katılan torununu desteklemek için Samsun’dan Kocaeli’ne gelen Hediye nine oldu.

 

Her yıl olduğu gibi, bu yılda TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında, Kocaeli’nde düzenlenen Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları oldukça renkli manzaralara ev sahipliği yaptı. Kendi hazırladıkları araçlar ile yarışmalara katılan ve yapılan değerlendirmelerde, bazı kriterler nedeniyle elenen ancak başarıya inanan ve bir daha ki yıl daha iyi hazırlanacaklarını söyleyen gençler,   yarışmaya katılacak olan torunu için Samsun’dan kilometrelerce yol gelerek sürpriz yapan Hediye nine ve bir birinden farklı tasarımlar ile mücadele eden araçlar, hafızalarda unutulmayacak 2 güzel gün yaşattı.

 

HAFIZALARDAN SİLİNMEYECEK

Kocaeli Körfez Yarış Pistinde geçtiğimiz hafta sonu düzenlenen Liselere ve Üniversiteler arası Elektrikli Araç Yarışmaları Pazar günü akşam saatlerinde düzenlenen ödül töreni ile son buldu. Ancak öğrencilerin birbirinden başarılı yerli ve milli parçalar kullanarak yaptıkları elektrikli araçlar kadar,  verdikleri centilmence mücadele ve yaşadıkları coşku uzun süre hafızalardan silinmeyecek.

 

GURURU VERİCİ OLAY

Uludağ Üniversitesinin 12 kişilik takımında bulunan ve tasarladıkları aracı kullanan Kağan Çiçekdağ,  yarışlarda oldukça güzel bir sürpriz yaşadı.  Çiçekdağ’ın kendisine çok düşkün olan babaannesi Hediye Çiçekdağ’ın ısrarları üzerine dedesi Bayram, babası Mustafa Serken ve Annesi Aslı Çiçekdağ, Samsun’dan kilometrelerce yol kat ederek Kocaeli’ndeki yarışları izlemeye ve Kağan’a destek olmaya geldi.  Torununa ailesi ile birlikte sürpriz yapan Hediye Çiçekdağ, “Çok heyecanlıyım çocuklarımızın başarısını yerinde görmek istedim. İnanın çok heyecanlıyım.  Sadece torunum için değil. Tüm gençler için heyecanlıyım. Yaptıkları iş basit değil. Elele vererek araç tasarlıyor ve burada yarışıyorlar.  Bu gerçekten gurur verici bir olay. Çok mutluyum. Allah bütün çocuklarımızın başarasını arttırsın. Burada yarışan liselileri gördüm. Onlarda en az abileri kadar başarılıydı.  Harika bir olaya tanıklık ediyoruz. Hem gençlerimiz hemde çocuklarımız ile gurur duyuyorum” dedi

 

BİR DAHA Kİ SEFERE

Yarışmaya yaklaşık 1 yıldır hazırlanan ve ilk final elemesinde yapılan kontrollerde 6 kriterden biri nedeniyle elenen Balıkesir Üniversitesi IEEE BAUN takım kaptanı, “ Çalışmalarımız, yaklaşık 1 yıldır devam ediyordu. Bunun 7 ayı pandemi nedeniyle uzaktan gerçekleşti.  Daha sonra bir araya gelerek aracımızı tasarladık. 18 kişilik bir ekip ile iyi bir çalışma yaptık. Ancak parça konusunda yaşanan bir kriter nedeniyle elendik.  Aracımız Dinamik sürüş testi, güvenlik testi, fren testi, elektrik güvenliği ve ışık kontrol testlerinden başarı ile geçti. Olsun biz yine de mutluyuz.  Azimle ve başarıya olan inancımızla bir daha ki sene daha iyi şartlarda katılacağız ve yarışmayı bu defa kazanacağız.  Bütün takımları kutluyoruz” dedi.

Haber: Abbas ÇAKAR

 

tekno-(2).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.