Tekgül: Niye verdin orayı?  Şayir: Abin verdi abine sor!

Tekgül: Niye verdin orayı? Şayir: Abin verdi abine sor!

Dilovası Belediye Meclisi’nde SP’li Turan Tekgül, Şehit İlimdar Atasoy Parkı’nın OSB’ye niye verildiğini Şayir imzalı bir belgeye dayanarak sordu. Şayir, Ercan Dalkılıç’ı kastla, “Abilerinize sorun” dedi

Dilovası Belediye Meclisi’nin ağustos ayı toplantısında son zamanlarda Dilovası’nda sosyal medya ağırlıklı gündeme gelen Şehit İlimdar Atasoy Parkı’nın Dilovası OSB sınırlarına dahil edilmesi gündeme geldi. Saadet Partili Belediye Meclis Üyesi Turan Tekgül, Hamza Şayir’e anılan yeri niye OSB’ye verdiklerini sordu. Başkan Şayir söze, “OSB sınırlarına müdahale etme şansımız yok” dedi.

 

OSB SINIRLARINA MÜDAHALE ETME ŞANSIMIZ YOK

 

Ardından Dilovası Belediyesi’nin kurucu başkanı Ercan Dalkılıç ve dönemine atıfla, Dalkılıç’ın son yerel seçimde SP’den belediye başkan adayı olduğu ve Tekgül’den aynı listeden adaylıkla meclise girdiğine nazire yaparak, “Zamanında peşinen gittiğiniz abilerinize gidin sorun burayı neden OSB sınırına kattınız diye. Büyüklere sorun, neden mücadele etmediniz. Benim bir OSB sınırını değiştirme yetkim yok kanunen. Yetkimiz olsa ben hemen oy veririm. Onayı 99 yönetimi verdi 2002'de verildi OSB sınırı. Çıkarın buyurun belgelerle konuşun. Siz o yere onay verene konuşsanıza” diye çıkıştı.

 

KAVGA DÖVÜŞ KAZANDIRDIK!

 

Belde Liman’ın ve Polisan’ın elinde bulunan bölgelerin çoğunu halka “kavga dövüş” kazandırdığını belirtip, Keşke bunun için teşekkür etseydiniz. ‘Balıkçılar Barınağı'ndan aldığın gibi geri ver’ diyorsanız siz istediniz diye onu da veririm. Diliskelesi’ne kadın ve gençlik merkezi yapalım’ dedik, ‘yasak’ dediler. ‘1999 yılında o zamanki başkanın onayıyla biz burayı aldık OSB yaptık’ dediler.

 

BELGE RESTİNE BELGE RESTİ

 

 

 

Şayir ve Tekgül ikisinin birbirlerinin sözünü kestiğinden ötürü anlaşılmakta yer yer zorlanılan tartışmasında Şayir cep telefonundaki arşivinden anılan yerin Başkan Şayir tarafından verildiğine dair bir belgeyi öne sürmeye çalıştı ancak Şayir bu sefer bir sonraki meclisi kastla, konuyu belgeleriyle konuşma resti çekti.

 

MESELENİN CİDDİYETİ SOSYAL MEDYADA ZEDELENDİ

 

Dilovası’nda aktif siyasetin ağırlıklı şekilde sosyal medya üzerinden yürütülmesinden ötürü ciddiyeti hayli zedelenen bu ciddi konuya dair adı aleni veya örtülü şekilde sıklıkla anılsa dahi Ercan Dalkılıç’ın henüz bilinen bir açıklaması yok. Belediyenin 6 Eylül’de gerçekleşecek meclis toplantısında konunun bu sefer ne şekilde gündeme geleceği ise merak konusu.

 

HAMZA ŞAYİR İMZALI O BELGE…

 

belge-014.jpg

 

Öte yandan söz konusu yerin OSB’ye bu dönem verildiğine dair bir belge de, gazetemize ulaştı.

Belge, -sahte olmaması halinde- Dilovası Belediye Başkanlığı Plan ve Proje Müdürlüğü’nün Dilovası OSB Bölge Müdürlüğü’ne yolladığı 27 Eylül 2021 tarih ve E-80318713-622.01-6533 sayılı, “İmar değişikliği” konulu bir yazışma.

Hamza Şayir imzalı belgeye göre Polisan firmasının kullanması kaydıyla anılan yerin OSB’ye devri; “yeşil alan kaybına neden olmadığından kurumumuzca uygun görülmüş ve itiraz edilmeyecektir” emareli.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.