TEKGIDA-İŞ, Bostan ile devam ediyor

TEKGIDA-İŞ, Bostan ile devam ediyor

Türkiye Gıda ve Yardımcı İşçileri Sendikası (TEKGIDA-İŞ) Kocaeli Şubesi, 3.Olağan Genel Kurulu'nu gerçekleştirdi. Gerçekleşen genel kurulda başkanlık için tek aday mevcut Başkan Ali Bostan oldu.

TEKGIDA-İŞ Kocaeli Şubesi, 3.Olağan Genel Kurulu'nu geride bıraktı. Tek adayın mevcut şube Başkanı Ali Bostan'ın olduğu genel kurul Emex Otel'de yapıldı. 109 seçmeni bulunan TEKGIDA-İŞ Kocaeli Şubesi'nin olağan genel kuruluna TEKGIDA-İŞ Sendikası Genel Başkanı Mustafa Türkel, Türk-İş Kocaeli İl Temsilcisi Yakup Yıldız, diğer sendika şube başkanları ve sendika üyeleri katıldı. Genel kurulda divan kurul oluşturuldu, genel kurulda Divan Başkanlığını İbrahim Ören, Divan Üyeliklerini ise Kemal Köse ve Ali Bükülmez yaptı. Genel kurulda bir önceki yönetim ve denetim kurulları ibra edildi.

“MÜCADELEMİZE DEVAM EDECEĞİZ”

Genel kurulda üyelere seslenen TEKGIDA-İŞ Sendikası Kocaeli Şubesi Başkanı Ali Bostan, “Burada sendikamızın 4 yıllık ye i dönemi için bir aradayız. Bizim kongrelerimizde kaybeden yoktur kazanan TEKGIDA-İŞ olur. Son dönemde gelen zamlar hala mücadele içerisinde olduğumuz COVİD bizleri çok zorlamakta. Açıklanan resmi enflasyon rakamları da ortada, emekçiye hakkının verilmesini ve buna uygun politikaların uygulanmasını talep ediyoruz. Geride kalan 4 yılda bizlerle boyun eğmeden mücadele eden herkese teşekkür ediyorum. Bu kongremizde isterdim ki herkesi yönetime yazalım ama olmuyor. Bu genel kurul sonrası da mücadelemize devam edeceğiz. Bizleri her gün, her saat, her dakika, her saniye destekleyen genel başkanıma teşekkür ediyorum” dedi.

“ÇOK BÜYÜK BİR POTANSİYELE SAHİP”

TEKGIDA-İŞ Genel Başkanı Mustafa Türkel yaptığı konuşmada, “Ülkemiz sor günlerde geçiyor. COVİD gibi bir belayı yaşadık ve milyonlarca kişi hayatını kaybetti. Ülkemizde binlerce insan hayatını kaybetti. Toplu iş sözleşmesi, grevler bu dönemde de yaşandı. Kocaeli bizim örgütlenme çalışmalarımızda çok önemli bir yere sahip oldu. Bu şehirde bir zamanlar sendikamız yok olmuş ama sonrasında Ali başkanla birlikte yeniden hayat bulduk. Çok iyi müzakereler ve mücadeleler geçirdik, bugüne kadar geldiğimiz nokta bize yetmiyor. Kocaeli'de hedef 5 bin üye, bu bir hayal değil çünkü bu bölge gıda anlamında çok büyük bir potansiyele sahip. Hepiniz 5 bin üyeye ulaşma sözünü vererek çalışmalara başlayın. Türkiye koronavirüsten en fazla etkilenen ülkelerden biri ama yaşanan sıkıntılı süreci bir tek pandemi olamaz. Üretmeyen bir Türkiye ilmek ilmek işlendi ve bugün bu bedeli ödemeyi hak ettik çünkü özelleştirmeler yapılırken ses çıkarılmadı” diye belirtti.

Haber: Barış AYAR

 

sendika-2.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.