Tek çare yeniden Kemalist Devrim

Tek çare yeniden Kemalist Devrim

ADD Gebze Şube Başkanı Nilgün Aydın, Bursa’daki GYK ve Marmara Bölge toplantısını değerlendirdi: Tek çare yeniden Kemalist Devrim

Atatürkçü Düşünce Derneği - ADD Gebze Şube Başkanı Nilgün Aydın, Bursa’daki GYK ve Marmara Bölge toplantısını değerlendirdi. Aydın, “İstiklali tam Türkiye” başlığıyla yaptığı açıklamada ülkemiz için tek çarenin yeniden Kemalist Devrim olduğunu kaydetti. Aydın açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

KRİZİN FATURASI HALKA

 

Yirmi yılı aşan süredir ülkeyi yöneten siyasi iktidarın Kemalist Cumhuriyetimize yönelik saldırıların yanı sıra iç ve dış politika, güvenlik, eğitim, sağlık başta olmak üzere her alanda yönetim zafiyeti artarak sürmektedir. Salgın döneminde bu sorunlar katlanmış, son ekonomik krizin yükü geniş halk yığınlarına yıkılmıştır. Yeni yıl ile birlikte elektrik, doğalgaz, akaryakıt zamları halkın, esnafın ve üreticinin tahammül sınırını aşmıştır. Yükselen tepkiler karşısında bu zamların çok küçük bir kısmı göstermelik olarak geriye alınmış olmasının zora düşmüş milyonlarca yurttaşımızın derdine derman olmadığı açıktır. Temel gıda maddelerindeki KDV indirimi ise yapılan artışları karşılamaktan çok uzaktır.

 

Diğer taraftan geleceğimiz olan gençlerimiz arasındaki işsizlik genel işsizlik oranının iki katını aşmıştır. Büyük umutlar ve özveriyle yarınlara hazırladığımız gençlerimiz ne acıdır ki, artık geleceklerini yurt dışında arama durumuna itilmişlerdir.

 

TÜM SANAYİ ÜRETİMİ DURDU

 

Yıllardır sürdürülen dışa bağımlı enerji politikaları ve özelleştirme, dış politik çıkmazlarla tetiklenerek kış ortasında önce doğalgaz, arkadan elektrik enerjisi krizine dönüşmüş; sonuçta, sanayinin kalbi durumundaki bölgemizde büyük tesisler üretimlerini günlerce durdurmak zorunda kalmışlardır. Elektrikli otomobil yapma iddiasının ve ihracatta patlama söylemlerinin ifade edildiği günlerde, enerji krizi nedeniyle başta otomotiv olmak üzere tüm sanayi üretimi günlerce durdurulmak zorunda kalınmıştır.

 

Isparta ilimiz ağır kış koşullarında üç gün karanlıkta kalmıştır. Yaşanan bu karanlık tablo, ülkede, yıllardır süren Laik Cumhuriyet ve Aydınlanma karşıtı yolculuğa eklemlenmiş “kindar ve dindar nesiller yetiştirme" politikalarının acı sonucudur.

 

Samsun İlkadım anıtına yapılan saldırı, Uzunköprü’de Adalet Anıtı’nın yakılması, Kocaeli’de AKP yöneticilerinin Cumhuriyet’e dil uzatması büyük kurtarıcı Mustafa Kemal Atatürk'e karşı sistematik olarak uygulanan nefret politikalarının hangi boyutlara ulaştığının göstergesi olmuştur.

 

Bu çirkin saldırıların teselli edici tek yönü ise, yükselen halk tepkisi ve Ulusumuz ’un Atatürk bağlılığının sevgi seline dönüşmesi olmuştur.

 

Sorunlarımız anlattıklarımızın çok ötesindedir.

 

MUTLAKA BAŞARACAĞIZ

 

Öncelikle bu gidişi durdurup, ülkeyi uçurumdan kurtaracak bir yola girmek gerekmektedir. Ülkemiz yüz yıl önce tarihin ilk Antiemperyalist Ulusal Kurtuluş Savaşını başarıya ulaştırarak, diğer ezilen ülkelere örnek olmuştur. Atatürk önderliğinde sürdürülen Kemalist kalkınma modeli başarıya ulaşmış, diğer ülkelerce de örnek alınmıştır.

Tek çare yeniden Kemalist Devrim yoluna girerek halka umut aşılamaktır.

Hiçbir karanlık sonsuza kadar sürmez. Mutlaka ama mutlaka başaracağız.

Yaşasın Tam Bağımsız ve Gerçekten Demokratik Türkiye.

Yaşasın Atatürkçü Düşünce Derneği.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.