“Tek çare örgütlü olmak”

“Tek çare örgütlü olmak”

 Gebze Hürriyet ve Yavuz Selim Mahallelerinde yapılmak istenen Kentsel Dönüşüme karşı mahalle sakinleri bir araya gelerek mahallelerinde kentsel dönüşüme...

 

Gebze Hürriyet ve Yavuz Selim Mahallelerinde yapılmak istenen Kentsel Dönüşüme karşı mahalle sakinleri bir araya gelerek mahallelerinde kentsel dönüşüme karşı neler yapabilecekleri konusunda görüş alışverişinde bulundular.

Yeşilırmak Düğün Salonu’nda bir araya gelen mahalle sakinlerine bilgi vermek için Çağdaş Hukukçular Derneğinden Avukat Recep Dursun, TMMOB Makine Mühendisleri Gebze Temsilciliğinden Hakan Yoğungan, Mimar Salih Işık bilgi verdi. Yaşanan durum karşısında hukuk yönünden bir çözüm olmadığını ifade eden Çağdaş Hukukçular Derneğinden Avukat Recep Dursuni, “Mahalleliler olarak yapabileceğiniz tek şey örgütlenmek. Belediye bu mahallelerde 20 yıldır şuurlandırma yapmıyor” dedi.

DAVA AÇMA HAKKI

 

Elinde tapu tahsis belgesi olanların mahkemeye başvurarak dava açabileceğini ifade eden Recep Dursun, “Tapu tahsis belgesi olanlara tapularının verilmesi gerekiyor. Ancak bunu bir türlü yapmıyorlar. Tapu tahsis belgesi olanlar mahkemeye başvurarak haklarını arayabilirler” dedi. Konuyla ilgili olarak TMMOB Makine Mühendisleri Gebze Temsilciliğinden Hakan Yoğungan, Mimar Salih Işık da gerekli bilgiler verdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.