Tehlikeli Oyunlar Ayakta Alkışlandı

Tehlikeli Oyunlar Ayakta Alkışlandı

 Seyyar Sahne, Tehlikeli Oyunlar’ı Gebze’de de kapalı gişe sahneledi. Erdem Şenocak, 140 dakikalık müthiş performansı sonrası bir demet çiçek...

 

Seyyar Sahne, Tehlikeli Oyunlar’ı Gebze’de de kapalı gişe sahneledi. Erdem Şenocak, 140 dakikalık müthiş performansı sonrası bir demet çiçek ve salon dolusu ayakta alkışla uğurlandı

 

 

 

Seyyar Sahne, Oğuz Atay’ın aynı isimli eserinden sahneye uyarladığı Tehlikeli Oyunlar adlı tek kişilik oyunu, Gebze’de de kapalı gişe sahneledi. Gebze’nin kültür ve sanatta etkin ve üretken sivil toplum örgütü BİLKAR’ın ev sahipliğinde, Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde 140 dakikalık tiyatro şöleni sonunda oyuncu Erdem Şenocak, Gebzeli tiyatroseverler tarafından bir demet çiçek ve salon dolusu ayakta alkışla uğurlandı. Celal Mordeniz’in konspet ve yönetmenliğini üstlendiği oyunda metin aynı zamanda reji danışmanlığını da üstlenen Oğuz Arıcı ile oyuncu Erdem Şenocak tarafından hazırlandı.

İki Salıncaktan İbaret Sahnede Tiyatroculuk Dersi

Sanat çevrelerince, “Roman uyarlamalarında bugüne dek sönük kalan Türk tiyatrosu, bu oyundan sonra konuyu yeniden masaya yatırıp düşünecektir muhakkak / Yaşam Kaya” türü olumlu eleştiriler alan oyunda Erdem Şenocak tiyatroseverleri kendisine hayran bırakan oyun yeteneği ile ön plana çıkarken sadece iki salıncaktan ibaret sahne dekoru ile dahi neler yapılabileceğini kanıtladı. Seyyar Sahne’nin sekiz aylık bir çalışma süresinin ardından sahnelediği oyunun bu yönüyle de ülkemiz tiyatrosuna yön vereceği öngörülüyor.

 

Özetle; Tehlikeli Oyunlar

Eşi Sevgi’den ayrılarak üç katlı izbe bir gecekonduda yaşamaya başlayan, gürültücü komşuları Naciye Hanım ve paşa olamadan emekliye ayrılmak zorunda kalan Emekli Albay Hüsamettin Tambay arasında geçmişini sorgularken geleceğine de yön vermeye çalışan Hikmet Benol’un diyalogları resmî ideolojiye kıyasıya saldırırken, bir taraftan da ordu içindeki hiyerarşiyle eğleniyor. Oyun savaşların ne derece uydurma ve düzmece bir mantıkla kaleme alındığını da bütün detaylarıyla anlatıyor.

25 Kasım’da İzmit’te Bölgesel Miting

BİLKAR Başkanı Serdar Dikkatli oyun öncesi yaptığı kısa konuşmada iki duyuruda bulundu. 25 Kasım Cumartesi; Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslar arası Mücadele Günü’nde İzmit’te Eğitim-Sen öncülüğünde bölgesel miting gerçekleşeceğini belirten Dikkatli saat 16.00’da İzmit Belediye İşhanı önündeki eylemin çağrısını yaptı.

Hayvan Çiftliği 22 Aralık’ta Gebze’de

Başkan Dikkatli; BİLKAR’ın yeni tiyatro etkinliğinde George Orwel’in aynı adlı kitabından tiyatroya uğurlanan, Altıdan Sonra Tiyatro ve D22 ortak yapımı Hayvan Çiftliği’nin 22 Aralık’ta yine Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde sahneleneceğini kaydetti.

 














HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.