Tedbirleri gevşetmeyelim!

Tedbirleri gevşetmeyelim!

İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan alınan önlemler sayesinde koronavirüs vakalarında ciddi bir düşüş yaşandığını vurguladı, yine de tedbirlerin gevşetilmemesini istedi.

Korona virüs de vakaları, geride bıraktığımız Kasım ve  Aralık aylarında adeta pik yaptı. Günlük vaka sayısı her geçen gün yükselirken, hastanelerdeki doluluk oranları da Türkiye ortalamasının üzerine çıktı. Neyse ki yeniden sıkılaştırılan önlemler sayesinde Kocaeli’deki vaka sayıları ciddi oranda düşmeye başladı. İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Yüksel Pehlevan da bu düşüşü doğruladı. Yüksel Pehlevan, “Rakam vermem doğru olmaz. Ancak şunu söyleyebilirim ki, vakalarda ciddi bir düşüş söz konusu. Yoğun bakımlar başta olmak üzere hastanelerimizdeki iş yükü sevindirici bir şekilde azaldı” dedi.

ÜÇ FAKTÖR ETKİLİ OLDU

 Yüksel Pehlevan’a göre bu düşüşü sağlayan üç ana faktör bulunuyor. Bunlar, birincisi filyasyon ekiplerinin hızlı bir şekilde hem hastaları hem de temaslıları tespit etmesi. İkinci faktör, hastaların ilaçlarını düzenli kullanması. Üçüncü faktör de alınan önlemlere uyulması.

Pehlevan nüfus yoğunlukları nedeniyle, ve ’deki hasta sayısının diğer ilçelere göre önde olduğunu belirtti. Her şeye rağmen maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına mutlaka riayet edilmesini isteyen Pehlevan, “Koronavirüs çok sinsi bir hastalık. En küçük bir gevşeme bile başa dönmemize neden olabilir. Bu nedenle, önlemleri gevşetmemeliyiz” dedi.

AŞILAMA İÇİN HAZIRIZ

Koronavirüs ile mücadelede büyük bir umutla beklenen ve Çin’den temin edilen aşılar için de gerekli tüm hazırlıkları yaptıklarını belirten İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan, Aşıların saklanacağı depolar ve soğuk zincir ile ilgili tüm çalışmalar tamamlandı. Bakanlık aşıları ilimize gönderdiğinde sağlık çalışanlarına ve risk gruplarına hemen yapabilecek durumdayız. Aşı merkezleri randevulu sistemle çalışacağı için herhangi bir yığılma da yaşanmayacak” dedi. Pehlevan aşılama çalışmaları ile birlikte bahar ayları itibari ile rahatlama yaşanmasını beklediklerini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.