TAYSAD, Türkiye’deki ilk sektörel dernek oldu

TAYSAD, Türkiye’deki ilk sektörel dernek oldu

TAYSAD; bilgi güvenliği yönetim sisteminin kurulması noktasında işletmelere rehberlik eden ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi belgesini almaya hak kazandı.

Türkiye’de 470’i aşkın üyesi ile Türk otomotiv tedarik sanayinin tek temsilcisi konumunu elde eden Taşıt Araçları Tedarik Sanayicileri Derneği (TAYSAD), veri yönetimi ve güvenliği kapsamında, diğer sivil toplum kuruluşları için emsal teşkil edecek bir başarıya daha imza attı.

 

 

TAYSAD; bilgi güvenliği yönetim sisteminin kurulması noktasında işletmelere rehberlik eden ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi belgesini almaya hak kazandı. TAYSAD, ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi belgesi ile dernek üyelerinin verilerinin güvenliği konusunda titiz bir süreç izlediğini bir kez daha tescillemiş oldu. Veri güvenliğinin otomotiv sektöründe her geçen gün daha da önemli hale geldiğini vurgulayan TAYSAD Yönetim Kurulu Başkanı Albert Saydam, “ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi belgesiyle üyelerimizin bize emanet ettiği verilerin dünya standartlarında yönetilmesini garanti altına almış olduk. Bu adımımız yalnızca otomotiv için değil tüm sektörlerdeki sivil toplum kuruluşlarına yönelik öncülük misyonumuzun güzel bir tecellisi olarak görüyoruz. Bu belgenin alımının ülke geneline yaygınlaşmasını ümit ediyoruz” dedi.

“VERİ BİR HAM MADDE GİBİ DEĞERLENDİRİLMELİ”

Konu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan TAYSAD Yönetim Kurulu Başkanı Albert Saydam, dünya genelinde otomotiv kavramının değişmesi ile verinin yalnızca yaratılan bir unsur olarak değil, bir ham madde gibi değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizdi. “Otomotivde yaratılan verinin korunması ve güvenliği en önemli soru işaretlerinden biri” ifadelerini kullanan Albert Saydam, “TAYSAD gücünü 470’in üzerindeki üyesinden alıyor. Üyelerimiz yalnızca otomotiv tedarik sanayiinde faaliyet göstermiyor, üyelerimiz arasında Türk sanayisinin önde gelen kuruluşları da var. TAYSAD, tüm üyelerinden edindiği bilgilerle, kanun yapıcıya veya muhataplarına yönelik hazırladığı raporlarla gücünü destekliyor” diye konuştu.

“BİZİM İÇİN SON DERECE ÖNEMLİ BİR ARAÇ”

Otomotiv sektörünün en önemli konularından birinin veri ve veri güvenliği olduğunu vurgulayan Albert Saydam, şu açıklamaları yaptı: “Veriye kimin sahip olduğu, verinin teslim edildiği kurumun bu veriye nasıl hakim olacağı, verilerin nerede kullanılacağı ve güvenliğinin sağlanması çok önemli hususlar. TAYSAD olarak doğru bir veri tabanına sahip olmanın, ülkemize ve sektörümüze yön verecek raporları hazırlamanın çok kıymetli olduğunu düşünüyoruz. Bu açıdan, ISO’nun 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi belgesi bizim için son derece önemli bir araç olacak. Bu belgeyi almaya hak kazanmamızı sağlayan süreç TAYSAD’da Alper Kanca’nın başkan olduğu dönemde başlamıştı. Söz konusu sertifikayı almak ise bize nasip oldu. 27001 belgesi ile üyelerimizden aldığımız verilerin güvenliğini sağladığımızı da bir kez daha gösterdik. Böylece; üyelerimizin bize emanet ettiği verilerin dünya standartlarında yönetilmesi garanti altına alındı ve bu süreç de belgelenmiş oldu. Almaya hak kazandığımız bu belgeyi TAYSAD’ın yalnızca otomotiv için değil tüm sivil toplum kuruluşlarına yönelik öncülük misyonunun güzel bir tecellisi olarak görüyoruz. Bu belgenin ülke genelinde yaygınlaşmasını ümit ediyoruz” dedi.

Haber: Hanifi SURUN

 

manset-(2)-139.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.