Tavşanlı’da Merinos Çiftliği’ne  10 gün daha süre verildi

Tavşanlı’da Merinos Çiftliği’ne 10 gün daha süre verildi

Gebze’nin Tavşanlı Köyü’nde tahliyesi istenen Merinos Çiftliği’ne 10 gün daha süre verildi. İşletmeci Eyüp Tutkun tapuda mera gözüken ama mera vasfı kalmayan köy tüzel kişiliğine ait yerin kendilerine kiralanmasını istedi

Gebze’nin Tavşanlı Köyü’nde 30 yılı aşkın süredir hayvan çiftliği olarak faaliyet gösteren, günümüzde üçüncü kuşak temsilcisi Eyüp Tutkun ve kardeşlerince işletilen Efe İsmail’in Merinos Çiftliği ikinci kez yıkımdan döndü. Çiftliğin işleticilerine, bulundukları yerden tahliye olması için 10 gün daha süre verildi.

İLK TEBLİGAT 16 AĞUSTOS’TA YAPILMIŞTI

Efe İsmail’in Merinos Çiftliği’nde Gebze Kaymakamlığı’ndan tahliyeye dair ilk tebligat 16 Ağustos’ta yapılmış, o gün kısmi bir yıkım gerçekleşmiş, ardından 20 gün daha süre tanınmıştı. O 20 günlük süre de 06 Eylül Pazartesi günü sona ererken işletmeci Eyüp Tutkun’a önceki perşembe günü telefonla tebligatta bulunulmuştu. Sürenin bitimine denk gelen bugün Gebze İlçe Jandarma ve Gebze Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler çiftlik önüne geldi.

CHP’Lİ ORHAN VE BAŞÇİFTÇİ DE GELDİ

CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan ve CHP’nin Kocaeli Büyükşehir ve Gebze Belediyeleri Meclis Üyesi Halil İbrahim Başçiftçi de çiftlik önüne gelerek duruma dair bilgi edindi. Eyüp Tutkun ve beraberindekileri dinledi.

TAPU KAYDINDA, MERA OLMAYAN MERA

Efe İsmail’in Merinos Çiftliği köy tüzel kişiliğine ait, mera vasfına ait olmadığı görülse dahi tapuda mera olarak kayıtlı beş dönümlük arazi içinde, bin 90 metrekarelik kapalı alanda faaliyet gösteriyor. İşletmeci Eyüp Tutkun işletmelerine dair yapı kayıt belgesini dahi edindiklerini, vergilendirme dâhil her işlemlerinin yasal olduğunu, yapı kayıt belgesi edinmelerinin ardından 2020 yılının kasım ayından bu yana bulundukları yerden tahliye edilmelerine dair uyarıların başladığını söyledi.

SATSINLAR VEYA KİRALASINLAR

Eyüp Tutkun, 10 gün süre tanınmasının da beklentilerini karşılamadığını belirtip özetle, “Burada dededen, babadan kalma bir gelenekle hayvancılık faaliyetlerini sürdürüyoruz. Çok sayıda kişi buradan ekmek yiyor. Köyde bizimle birlikte bir kişi daha hayvancılık yapıyor. Başka kimse kalmadı zaten. Hükümetin hayvancılığı desteklediğine dair söylemleri var ama bize uygulanan bu. Burada kalarak hayvancılığı sürdürmek istiyoruz. Bize çözüm üretsinler. Bize burayı satsınlar veya kiralasınlar. Tahliye istenmesi, yıkım yapılması durumunda tüm hayvanlarımızı yerinde bırakacak, serbest kalan hayvanların peşinden dahi koşmayacağız” dedi.

Detaylar Yarın

Arzum KAYMIŞ

eyup-tutkun11-001.jpg

Üçüncü kuşak işletme sahibi Eyüp Tutkun, çiftliğin bulunduğu yerin kendilerine kiralanmasını, faaliyetlerinin sürmesini istedi.

 

ekipler11-001.jpg

Tahliyesi ertelenen çiftlik önüne çok sayıda jandarma ve zabıta ekibi geldi.

 

chp11-001.jpg

CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan ve Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Halil İbrahim Başçiftçi de tahliye tebliğinde bulunulan çiftlik önüne geldi.

 

direndi111-001.jpg

Eyüp Tutkun’un annesi Şerife Emine Tutkun, yıkım ve tahliye ekiplerinin önünde bu şekilde bekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.