Tavşancıllılar Dilovası ismini sildirdi

Tavşancıllılar Dilovası ismini sildirdi

Dilovası’na bağlı Tavşancıl Mahallesi’ndeki Dilovası ismi sildirildi. İsme tepki gösterenler arasında AKP Tavşancıl Mahalle Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Arabacı da var.

Bir zamanlar Gebze’nin beldesi olan, son coğrafi yapılaşma sonrası Dilovası’nın ilçe olması ile birlikte Dilovası’nın mahallesi haline gelen Tavşancıl’ın girişine yazılan Dilovası ismi, halkın tepkisi üzerine silindi. Dilovası ismine tepki gösterenler arasında Tavşancıl Mahalle Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Arabacı da var.
İLÇE GİRİŞİ 
Pusula Marmara Haber Sitesi’nde yer alan habere göre, Dilovası Belediyesi tarafından mahallenin girişinde bulunan viyadüğün ayağına Dilovası ismi yazıldı ve bu ilçe sakinlerince hoşnutlukla karşılandı. Ancak yazı yerinde iki hafta süreyle bile duramadan boya ile silindi. Yazının mahalle sakinlerinin tepkisi üzerine, belediye tarafından silindiği öne sürüldü. AKP Tavşancıl Mahalle Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Arabacı konuya dair açıklamasında, Dilovası isminden mahalle olarak rahatsız olduklarını kaydetti. Arabacı şunları söyledi: 
AKP’Lİ BAŞKAN DA RAHATSIZ OLMUŞ
Tavşancıl eskiden belediyeydi. Dilovası ismini istemiyoruz. Tavşancıl sahili mangal kokusundan durulmuyor. ‘Çimenlere basmayınız’ tabelalarını bile yakan kişilerdir Dilovası’ndaki insanlar, her şeyi kırıp döküyorlar. Burada da gündüzleri ve geceleri ışıklandırma ile Dilovası yazısı çok göz önündeydi. Tavşancıllılar olarak hepimiz bu durumdan rahatsızdık. Belediye başkanına da belirttik. Eğer onlar silmeseydi biz boyamız ile hazırdık, biz silecektik.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.