Tavşancıl sahildeki kirliliği sordu

Tavşancıl sahildeki kirliliği sordu

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, Dilovası Tavşancıl sahilinde yaşanan kirlilikle ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gündeme getirerek sorumluların tespit edilmesini istedi.

deniz-001.jpgfatma-kaplan-hurriyet-001.jpg

Dilovası Çatalçeşme Deresi geçtiğimiz günlerde simsiyah akarken, derenin döküldüğü Tavşancıl Plajı'nda büyük bir kirlilik yaşanmıştı. Deniz yüzeyi tamamen kömür karasına bulanırken, Dilovası’nda yaşayanlar ise burada denize girmeye mecbur kalıyordu. TBMM Başkanlık Divanı Katip üyesi ve CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet ise bölgede üç sene önce yaptığı incelemelerin ardından yetkilileri uyarmış ve konu hakkında acil bir önlem alınması gerektiğini dile getirmişti. Aradan yıllar geçmesine rağmen Tavşancıl sahiline kömür akmaya devam ediyor. TBMM Başkanlık Divanı Katip üyesi ve CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan yaşanan sorunla ilgili olarak önceki gün TBMM’de bir konuşma yaptı.

YETKİLİLERİ UYARMIŞTIK

CHP’li Fatma Kaplan Hürriyet konuyla ilgili olarak, “Bölgede kirlilik yaşanırken bölgede yaşayan insanlar gidecekleri başka bir yerlerinin olmaması nedeniyle burada denize girmek zorunda kalıyorlar. 3 sene önce bölgeye gidip gerçekleştirdiğim ziyarette Tavşancıl Sahilinde Kömürcüler Organize Sanayi Bölgesi’nin kirliliğe neden olduğunu öğrenmiştik. Gerekli çalışmaların yapılması için yetkilileri uyardık. Ancak görüyoruz ki yıllardır değişen hiçbir şey yok. Dilovası’nda insanlar soldukları havadan kanser oluyor. Anne sütünde bulunmaması gereken kimyasallara rastlanıyor. Şimdide de insanlar girdikleri denizde ne yazık ki kömür tozları içinde yüzmek zorunda kalıyor. Buradan bir kez daha uyarıyorum. Sorumluların tespit edilerek sadece 58 bin lira gibi komik para cezası yerine daha önleyici yaptırımlar uygulanmalıdır.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.