Tatarlar, Gebze BM öncesi  Gaspralı Parkı’nı hatırlattı!

Tatarlar, Gebze BM öncesi Gaspralı Parkı’nı hatırlattı!

Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Gebze Şube Genel Sekreter’i Muammer Cankay, İsmail Bey Gaspralı’nın 7 ay önce sözü verilen tahliyesinin akıbetini Gebze BM ekim ayı toplantısı öncesi hatırlatıp sordu

Gebze Belediye Meclisi’nin 04 Ekim Salı günü saat 15.00’te gerçekleşecek ekim ayı olağan toplantısı öncesi Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Gebze Şube’den meclise “ek önerge” verir gibi hatırlatma ve sorgu geldi. Şube Genel Sekreter’i Muammer Cankay, İsmail Bey Gaspralı’nın 7 ay önce sözü verilen tahliyesinin akıbetini Gebze BM ekim ayı toplantısı öncesi hatırlatıp sordu.

muammer-cankay-7.jpg

Cankay konuya dair açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

 

“Osman Yılmaz Mahallesi’nde, Adnan Köşker’in belediye başkanlığındaki ilk döneminde, 2011 yılında açılan İsmail Bey Gaspralı Parkı için Gebze Belediyesi’nin Zinnur Büyükgöz başkanlığındaki mevcut döneminde, belediye meclisi tarafından bu yılın mart ayında yıkım kararı alınmıştı.  

 

Aynı zamanda parkın Şehit Numan Dede Caddesi üzerindeki Ayşecik Parkı’na taşınmasına karar verilmişti.

 

muammer-cankay.jpg

 

Kırım Tatar Türk’ü, fikir adamı, eğitimci yazar, değerli insan, merhum İsmail Bey Gaspralı’nın adını yaşatmak için Gebze’de Tatar (Osman Yılmaz) Mahallesi’nde yaşayan Kırım Tatarlar’ı adına hatırlatıyoruz: 7 aydır ne zaman yapılacak diye bekliyoruz?

 

Gebze Belediye Başkanı Sayın Zinnur Büyükgöz Bey’in acil olarak işleme almasını ve açılışının yapılmasını saygılarımızla arz eder, çalışmalarında başarılar dileriz.”

 

muammer-cankay-2.jpg

 

Öte yandan yıkım; İYİ Parti Gebze İlçe Başkanı Avukat Burak Uluköylü tarafından, yıkılan park alanında düzenlenen basın açıklaması ile kamuoyuna duyurulmuştu.

 

https://lk.tc/BDknv

 

muammer-cankay-3.jpg

 

İsmail Bey Gaspralı’nın 20 Mart 2018’deki ölüm yıldönümünde, dönemin Gebze Şube yönetimince gerçekleşen anmasından…

 

https://lk.tc/QJKIi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.