Tatar, ‘AK Çarşı tam bir ucube’

Tatar, ‘AK Çarşı tam bir ucube’

 Saadet Partisi Gebze İlçe Başkanı Nurettin Çelik yaptığı açıklamada,  Gebze Belediyesi tarafından AK Çarşı’nın tarihi Çoban Mustafa...

 

Saadet Partisi Gebze İlçe Başkanı Nurettin Çelik yaptığı açıklamada,  Gebze Belediyesi tarafından AK Çarşı’nın tarihi Çoban Mustafa Paşa Camii’nin siluetini bozduğu için yıkılması gerektiğini belirterek, “Rant için yapılan ve tarihi yapının siluetini bozan bu çarşının yıkılması gerekir” demişti. 

Çelik’in açıklamalarına CHP İlçe başkanı Sedat tatar’dan destek geldi. Tatar, öteden beri mimarı açıdan, kullanım açısından, görüntü bakımından bir ucube olan bu dükkânların bedelleri ödenmek, mal sahipleri mağdur edilmemek koşuluyla yıkılması gerektiğini ifade ederek, “Hem ucube hem de ne yapana ne alana hayır getirmiyor. Tarihi bir mekânın siluetini de korkunç derecede bozuyor. Projeyi Mimarlarda beğenmiyor. Bu kent için bir kambur olmuştur. Siyasi kaygılar değil, kent estetiği ve tarihe saygı gereği bu alanın yıkılması gerekir. Maalesef bu yanlıştan dönmeleri mümkün değil ve bu hatayı düzeltmek bize düşecek” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.