Taşıt Muayene İstasyonları  Faaliyetlerini Durdurmalı

Taşıt Muayene İstasyonları Faaliyetlerini Durdurmalı

DİSK/Nakliyat-İş Sendikası  Gebze Şube Başkanı Erdoğan Kopal yaptığı açıklamada, "Koronavirüs Salgınında Açık Tehdit Altında Bulunan Türkiye Genelinde ki  Tüvtürk Taşıt Muayene İstasyonları Geçici Olarak Faaliyetlerini Durdurmalı"dedi.

DİSK/Nakliyat-İş Sendikası  Gebze Şube Başkanı Erdoğan Kopal yaptığı açıklamada, "Koronavirüs Salgınında Açık Tehdit Altında Bulunan Türkiye Genelinde ki  Tüvtürk Taşıt Muayene İstasyonları Geçici Olarak Faaliyetlerini Durdurmalı, Çalışan İşçiler Ücretli İzinli Sayılmalıdır."dedi.

Açıklama şöyle:

"Korona virüs Hastalığı (Covid-19) dünya genelinde küresel bir salgın durumuna gelmiştir. Ülkemizde bu salgın hastalık giderek yaygınlaşmaktadır. Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalarda 168 vatandaşımız bu hastalıktan yaşamını yitirmiş, 725 vatandaşımız yogun bakımda tedavi altındadır. Vaka sayısı 10.827 olmuştur.

 

Yapılan resmi açıklamalara göre korona virüsünün ülkemizde giderek yaygınlaşacağı ortadadır. Ki bununla ilgili yetkili ve sorumlular tarafından bir dizi önlemler alınmıştır. Hastalığın yayılma potansiyeli olan işletmeler, kurumlar, okullar, kahvehaneler vb  geçici süre ile kapatılmıştır. Adliyelerde, hastanelerde önlemler alınmıştır.

Bu nedenle Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının sorumluluk alanında faaliyet gösteren, Türkiye genelinde 4000 civarında çalışanı bulunan Tüvtürk Taşıt Muayene İstasyonları da korona virüsü hastalığının yayılma potansiyelinin yüksek olduğu işletmelerdendir. Buralarda bilindiği üzere toplumun her kesiminden araç sahipleri, şoförler, yurtdışına çıkış yapan araçlar vb araçları yasal periyotlarla muayeneye getirmektedirler. Bazı muayene istasyonlarında bir günde yüzlerce muayene yapılmaktadır. Muayene süresi geçen araçlar cezalı duruma düşmektedir.

2000’E YAKIN İŞÇİ ÇALIŞMAKTA

 

Türkiye genelinde İstanbul, başta olmak üzere 30’a yakın ilde ve ilçelerinde bulunan muayene istasyonlarında sendikamız örgütlüdür ve 2000’e yakın üye işçi çalışmaktadır.

 

Tüvtürk Taşıt Muayene İstasyonlarında Geçici Olarak Faaliyetler Durdurulmalı

 

Korona virüsünün öncelikli olarak yayılma potansiyeli olan Tüvtürk Taşıt Muayene istasyonlarında kamu adına yapılan muayene hizmetlerinin geçici olarak durdurulması, çalışanların sağlığı ve hastalığın daha fazla yayılmaması için gerekli bir önlem olduğu ortadadır. Bu nedenle de sendikamız TC Ulaştırma Ve Altyapı Bakanlığı’na, TC Cumhurbaşkanlığı’na, TC Sağlık Bakanlığı’na, TC Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na, CİMER’e ve TC İçişleri Bakanlığı’na bir dilekçe ile başvurarak geçici olarak faaliyetlerin durdurulması talep edilmiştir.

Bu süre içerisinde;

  • Tüvtürk Taşıt Muayene İstasyonlarında tüm çalışanlara ücretli izinli sayılmaları
  • Ücretli izinlerin ücretleri muayene ücretleri Hazine, Tüvtürk ve alt işletici payları oranında paylaşılması,
  • Bu sürede muayenesi gelen araçlarda gecikme bedeli, ceza vb yaptırımlar uygulanmamalıdır.

İnsan sağlığı her şeyden daha önemlidir. Bu nedenle sendika olarak virüsün yayılma potansiyelinin yüksek olduğu Tüvtürk Araç Muayene İstasyonlarında Türkiye genelinde gececi olarak araç muayenesi durdurulmalıdır. Bu aynı zamanda toplumsal bir sorumluluktur.

Bu konuda tüm ilgili Bakanlıkları ve kurumları duyarlı olmaya, tedbir almaya davet ediyoruz. Aksi taktirde önüne geçilemeyecek büyük sorunlarla karşılaşabiliriz. Tedbir alınarak bir çok sorunu bertaraf edebiliriz. "

 

*Cengiz Akgün

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.