“Taşımalı eğitim servislerinin mağduriyeti giderilmeli”

“Taşımalı eğitim servislerinin mağduriyeti giderilmeli”

İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Şanbaz Yıldız, artan mazot fiyatları karşısında büyük sıkıntı yaşayan taşımalı eğitim servislerinin sorunlarını dile getirdi.

Büyük bir ekonomik krizle karşı karşıya olan Türkiye’de özellikle döviz kuru nedeniyle akaryakıt fiyatları her geçen gün artıyor. Neredeyse gün aşırı zam gelen akaryakıt fiyatları pek çok sektörde sorun yaşatıyor. İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Şanbaz Yıldız, artan mazot fiyatları karşısında büyük mağduriyet yaşayan taşımalı eğitim servislerinin sorunlarını dile getirdi. Yıldız açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Türkiye’de bir aylık hesap yapmak dahi çok zor. Ancak eğitim öğretim dönemi başında servis esnafına yıllık hesap yapmayı zorunlu kıldılar. Servis esnafı ihaleye girdi ve kilometre başına, örneğin Kandıra’da 6 lira 40 kuruş ile taşımalı eğitim için hizmet vermeye anlaştı.

 

EK PROTOKOL TALEP EDİLİYOR

Kandıra’daki 150 esnaf şu günlerde 20 liraya dayanan mazot fiyatları nedeniyle büyük sıkıntı yaşıyor. İhale şartlarına uymak zorunda olan ve her gün zararına kontak çeviren servis esnafı ay sonunda evine ekmek götürebilmek bir yana dursun, elindekini, avucundakini harcıyor. Her gün zarar eden servis esnafı Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden, Kocaeli Vaililiği’nden yaşadıkları mağduriyetin çözülebilmesi için ek protokol talep ediyor. Kocaeli Valiliği’nin bu konuda duyarlı davranacağını umuyorum. Taşımalı eğitim servislerinin mağduriyeti giderilmeli” dedi.

 

Haber: Barış AYAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.