TAŞDEMİR’DEN BÜYÜKAKIN’A: “Haberiniz var mı bu kentin bir havalimanı var!”

TAŞDEMİR’DEN BÜYÜKAKIN’A: “Haberiniz var mı bu kentin bir havalimanı var!”

CHP’li Engin Taşdemir kentin kanayan yaralarından olan Cengiz Topel Havalimanı’nı gündeme taşıdı. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’a bir dizi soru yönelten Taşdemir, “Haberiniz var mı bu kentin bir havalimanı var!” dedi.

Kocaeli’nin yıllardır süregelen sorunlarından biri olan Cengiz Topel Havalimanı’nı gündeme taşıyan CHP Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili Engin Taşdemir, başkan Tahir Büyükakın’ın çözüm için devreye girmesi gerektiğini söyledi. Konuyla ilgili bir açıklama yayınlayan Taşdemir şu ifadeleri kullandı; “Cengiz Topel Havalimanı 2011 yılında büyük vaatlerle sivil havacılığa açıldı. 8 yıl içerisinde havalimanı öksüz bırakıldı. Kent erkleri bir dönem seçim yatırımı olarak görüp omuz verdikleri Cengiz Topel’i ortada bıraktı. 8 yıl içerisinde 2 defa kapatılan havalimanında bir dönem Ankara aktarmalı olarak Türkiye’nin dört bir yanına uçuluyordu.

SABİHA GÖKÇEN REKLAMLARI…
İbrahim Karaosmanoğlu döneminin vurdumduymazlığı Cengiz Topel’in can çekişir hale gelmesine sebep oldu. Bugün bu havalimanından sadece Trabzon’a uçuş yapılıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Cengiz Topel’in içinde bulunduğu bu yazık duruma gözlerini ve kulaklarını kapatıyor. Bunun yanında İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na destek veriliyor. Kocaeli’den belediye otobüsleri ile Sabiha Gökçen’e yolcu taşınıyor. Kocaeli’deki belediye otobüslerinde, reklam panolarında Sabiha Gökçen’den gerçekleştirilen uçuşlar tanıtılıyor. Merak ediyorum, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ve belediye yöneticilerinin bu kentte bir havalimanı olduğundan haberi var mı?

ANKARA NÜFUZUNU KULLANSIN
Geçtiğimiz haftalarda Gebze-Darıca Metrosu Ulaştırma Bakanlığı’na devredildi. Kocaeli büyükşehir Belediyesi büyük bir iş başarmış oldu. Tahir Büyükakın’ın Ankara’da bir nüfuzu olduğu belli. Ankara Tahir Büyükakın’ı seviyor. Kocaeli halkı adına Tahir başkandan bir isteğim var. Bu nüfuzunu Cengiz Topel Havalimanı için de kullansın. Kocaeli’den haftanın her günü, aktarmalı ya da aktarmasız önemli metropollerimize uçuş yapılsın. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin bu konuda atacağı her olumlu adımı CHP Grubu adına desteklemeye hazırız. Bu kentte milyonlarca lira yatırım yapılan ancak şu anda Trabzon uçuşları harici atıl bir halde olan havalimanı sadece Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nin değil bütün kentindir. Hepimiz sahip çıkmalıyız.”
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.