‘Tarıma desteğimiz sürecek’’

‘Tarıma desteğimiz sürecek’’

Gebze Ziraat Odası heyetinin ziyaretinde konuşan Karaosmanoğlu, “Tarım ve hayvancılık ülkemiz için çok önemli sektörlerdir. Kocaeli’mizin ve ülkemizin geleceği için sanayinin ve yüksek teknolojinin yanı sıra sağlıklı gıdaya dolayısıyla tarıma büyük önem v

2-096.jpg

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu,  Gebze Ziraat Odası Başkanı Ayhan Pekşen ve yönetimini makamında konuk etti. Görüşmede Büyükşehir Belediyesi’nin tarıma ve hayvancılığa verdiği desteğin önemine vurgu yapan Karaosmanoğlu, “Tarım ve hayvancılık ülkemiz için çok önemli sektörlerdir. Kocaeli’mizin ve ülkemizin geleceği için sanayinin ve yüksek teknolojinin yanı sıra sağlıklı gıdaya dolayısıyla tarıma büyük önem veriyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak tarım desteklerimiz Türkiye’ye örnektir” dedi.

“ÇİFTÇİMİZİN EĞİTİM ALMASINI SAĞLADIK”

Gelişen teknoloji ile birlikte yapay gıdaların insan sağlığı için oluşturduğu tehdit karşısında, kendi tarımsal ürünlerimize sahip olmak ve bu alanda kendi kendine yeten bir ülke durumuna gelebilmenin altını çizen Karaosmanoğlu, 2010’da 244 köyümüzde 12 ziraat mühendisi ve 9 veteriner hekim görevlendirerek başlattığımız tarım çalışmalarının artığını da ifade etti. Görüşmede Gebze’nin mahallelerine tarım desteklerini verdiklerini söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, “Bu süreç zarfında şimdiye kadar; 4 binden fazla çiftçimizin eğitim almasını sağladık. Yaklaşık 9 bine yakın çiftçimize % 50 hibeli üretim materyali desteği, tarım danışmanlık desteği ile modern tekniklerin yerinde öğretilmesi, eğitim çalışmaları yaptık, tarımsal yayımlar hazırladık” açıklamasını yaptı.

“150 BİN MEYVE FİDANI DAĞITTIK”

Çiftçilerimizin ihtiyacını belirlemek için toprak, yaprak, su ve kalıntı analizlerini ücretsiz olarak yaptıklarını belirten Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Kullanılmayan köy arazileri ağaçlandırılarak 10 bine yakın fidan dikip, meyveciliği geliştirmek için 2014 yılından itibaren başta ceviz olmak üzere 16 çeşit olmak üzere toplam 150 bin meyve fidanı dağıttık. Genetiği ile oynanmamış tarımsal ürünleri teşvik etmek amacıyla 12 mahallede 150 bin sebze fidesi dağıttık. Çilek bahçesi kurulumu için çiftçilerimize % 50 hibeli 300 bin çilek fidesi ve malç naylonu, damla sulama borusu, gölgeleme tülü, organik gübre ve alçak tünel sera naylonu dağıttık. Modern sera sayısını arttırmak amacıyla “41 çiftçimize 41 sera projesi” adıyla, 750 çiftçimize % 50 hibeli 1300 top sera naylonu dağıttık” şeklinde konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.