Tarihi Tavşancıl evlerini TBMM gündemine taşıdı

Tarihi Tavşancıl evlerini TBMM gündemine taşıdı

Kocaeli Milletvekili, TBMM Sanayi Komisyonu CHP Sözcüsü Tahsin Tarhan, Tavşancıl’da bulunan atıl durumdaki tarihi evlerin durumu Türkiye Büyük Millet Meclisi Gündemine taşıdı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum’un cevaplaması istemiyle Yazılı Soru Önergesi veren Tahsin Tarhan, atıl durumdaki 76 tarihi evin durumunu sordu.
80 EVDEN SADECE 4’Ü RESTORE EDİLDİ
Tahsin Tarhan, Dilovası bölgesine yaptığı ziyaretlerde Tavşancıl Muhtarı Kenan Keleş’in dile getirmesi üzerine konuyu Meclis Gündemine taşıdı.
Tarhan, “Tavşancıl’da bulunan 80 tarihi evden ne yazık ki sadece 4 tanesi restore edilmiş durumda. Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa yapılan proje sonrasında evler restore edilecek denilmişti. Ancak tamamını kapsayan ve uygulamaya geçen bir proje ne yazık ki ortaya konmadı.” Dedi.
 
TAVŞANCIL’IN NEDEN BİR ŞİRİNCE OLMASIN
Tahsin Tarhan, “İzmir’de her gün yüzlerce turistin ziyaret ettiği Şirince Köyü’nü hepimiz biliyoruz. Benzer yapıdaki konaklar restore edilerek tarihi ve mistik yapısı korunarak kültürel bir kazanım elde edildi. Bugün Dünyanın her yerinden turist çekiyor.
Tavşancıl neden bu örneklerden birisi olmasın. Yem yeşil doğası, deniz kenarında küçük sakin bir belde yapılacak restorasyon çalışmalarıyla ilimiz için önemli turistlik yerlerden biri olabilir.” Dedi.
 
TAVŞANCIL TRUZİM PATLAMASI İÇİN CAN SUYU BEKLİYOR

Tahsin Tarhan, “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Tarihi Mekanlar ve Kent Estetiği Şube Müdürlüğü'nün yıllardır devam eden "Tarihi Tavşancıl Evleri Hayat Buluyor" projesi ne yazık ki tamamlanamadı.
Bölge sakinleri, vatandaşlar ve Muhtarlık dört gözle burada yapılacak restorasyonları ve yatırımları bekliyor. Turizm açısından büyük bir potansiyele sahip Tavşancıl’da yapılacak projelere bizlerde sonuna kadar destek olmak istiyoruz.” Dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.