Tarihi köprüde restorasyon çalışmaları

Tarihi köprüde restorasyon çalışmaları

Dilovası’ndaki tarihi Sultan Süleyman Köprüsü’nün restore çalışmalarını inceleyen Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, Tarihi Köprünün yeniden Dilovası’na kazandırılacağını söyledi.

Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, Dilderesi üzerinde bulunan ve yıllardır atıl durumda bulunan, Dilovası’nın önemli simgelerinden tarihi Sultan Süleyman Köprüsü’nün yeniden restore edilerek ilçeye kazandırılması için çalışmaların başladığını açıkladı. 

TARİHİ KÖPRÜYÜ İNCELEDİLER 

Başkan Şayir’in girişimleri ile Kültür Varlıkları Koruma Bölge Müdürülüğü tarafından projelendirilen ve Karayolları Genel Müdürülüğü tarafından yaptırılmaya başlanan tarihi Sultan Süleyman Köprüsü’nde çalışmalar start aldı.   

Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir tarihi köprüdeki çalışmaları, AK Parti Dilovası İlçe Başkanı İlhan Yıldırım, ilçe yöneticileri ve belediye teknik personeli ile yerinde inceledi.   

600 YILLIK KÖPRÜ 

Çalışmalar hakkında teknik ekipten bilgi alan Başkan Şayir, “Tarihi Sultan Süleyman Köprüsü, Dilovası için çok önemli bir yere sahiptir. Sanayinin arasında sıkışıp kalan Tarihi Köprümüzün 600 yıllık bir geçmişe var. Kanuni Sultan Süleyman tarafından Mimar Sinan’a yaptırılan eser adeta Dilovası’nın simgesidir.  

65 metre  uzunluğundaki taş köprü, üç kemerlidir. Ayaklarının ortasında boşaltma gözleri vardır. Köprünün herhangi bir bakım ve onarım görmeden zamanımıza intikal etmesi, ne kadar sağlam ve büyük bir yapıt olduğunu ortaya koymaktadır. Bizde atalarımızın emaneti bu büyük eserin yeniden canlandırılması için üzerimize düşeni yapmak için çalışıyoruz. İnşallah kısa sürede tamamlandıktan sonra tarihi Sultan Süleyman Köprümüz eski ihtişamına kavuşmuş olacaktır” dedi. 

mimar-sinan-koprusu-inceleme-(2).jpg

mimar-sinan-koprusu-inceleme-(4).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.