Tarihi evler restore ediliyor

Tarihi evler restore ediliyor

Zamanında Yeşilçam filmlerine ev sahipliği yapan Ereğli Evleri olarak bilinen yapılar Büyükşehir Belediyesi sayesinde restore edilerek tekrar hayat buluyor.

Zamanında Yeşilçam filmlerine ev sahipliği yapan Ereğli Evleri olarak bilinen yapılar Büyükşehir Belediyesi sayesinde restore edilerek tekrar hayat buluyor. Tarihi ve estetik açıdan oluşturdukları dokuyla Ereğli’nin simgesi haline gelen evler içinde en dikkat çekici olanlardan Çıpalı Konak ve 5,6,7 parselde bulunan yapılar restore ediliyor. Çıpalı Konak’ta pencere doğraması montajı tamamlanırken ahşap saçak altı kaplaması imalatı da tamamlandı.Ahşap tavan kaplaması imalatları devam eden konakta ayrıca dış cephe ahşap isleri de hummalı şekilde sürüyor.
DIŞ SIVA UYGULAMASI TAMAMLANDI
5-6-7 parsel de bulunan yapıda ise dış sıva uygulaması biterken yapıda pencere doğramalarına sıra geldi. 2 kat emprenye yapılan parsellerde ahşabı mantar, böcek, kurtçuk gibi zararlılardan koruyarak ahşabın hizmet ömrünü artırma çalışmaları devam ediyor. Parsellerin pencere doğramalarını koyacakları yerlere tek kat astarı atan ekipler, pencere doğrama montajına başlayacak. Zemin taş temel güçlendirmesi tamamlanan yapının VRF altyapı imalatları da tamamlandı.
OSMANLI TÜRK EVİ ÖZELLİĞİ
Yeni yüzleriyle tarihi evler, sosyal ve kültürel amaçlı kullanılmak üzere Ereğli halkına hizmet verecek. Ereğli Evleri, Osmanlı Türk evinin geleneksel özelliklerini yansıtan üsluplarıyla sahile paralel olarak birçok 2 katlı ahşap, kagir evlerden oluşuyor. Adını ön cephesinde yer alan çıpa şeklindeki kabartma motiflerinden alan ve Ereğli Evlerinin en dikkat çekenlerinden olan Çıpalı Konak, bir zemin iki normal kattan oluşan ikiz yapı özelliği gösteriyor. Ön cephesindeki Ereğli’yi yansıtan çıpa motiflerinin yanı sıra, giriş kapılarına çıkılan çift taraflı merdivenleri de ayrı bir estetik unsur olarak öne çıkıyor.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.