Tarhan’dan üç ayrı ilçede saha çalışması

Tarhan’dan üç ayrı ilçede saha çalışması

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, CHP’nin TBMM’nin tatile girmesinin ardından her Salı günü illerde düzenleyeceği grup toplantılarının ilk durağı olan Erzurum ziyaretinin ardından Kocaeli ziyaretlerine hızlı başladı

Tarhan’ın ilk durağı Kartepe’de yapılması hedeflenen çelik tesisinin ÇED değerlendirme toplantısı oldu. Tarhan,“Kartepe ovasına bu tesisin yapılması sadece Kartepe’ye değil, Kocaeli’ye ve Türkiye’ye ihanettir. Bugün burada bu ihanete imza atmak isteyenlere karşı halkımızla bir arada mücadele vermeye geldik. Bu tesisin kurulmasına onay verecek herkes, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı da Sanayi ve Teknoloji Bakanı da bu ihanete ortak olacaktır” diyerek protestolara destek verdi.

 

“İFLASLAR KAÇINILMAZ OLACAK”

Tarhan Kartepe’deki ÇED toplantısının ardından Körfez ilçesine geçerek, CHP Körfez İlçe Başkanı Bülent Yıldız ve ilçe yöneticileri, belediye meclis üyeleriyle temaslarda bulundu. Tarhan’ın ilk durağı Körfez Ticaret Odası oldu. Ardından Körfez Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Körfez Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi, Körfez Seyyar Esnaf ve Pazarcılar Odasını ziyaret eden Tarhan buradaki temaslarıyla ilgili olarak, “Ticaret erbabımızın da esnaf ve sanatkarımızın da sorunları çok farklı değil. Artan maliyetler, fiyat pahalılığı, kredi ve finansman sorunuyla karşı karşıyalar ve acil olarak etkin ve sürdürülebilir ekonomi politikaları devreye sokulmazsa iflaslar kaçınılmaz olacak” dedi.

 

AKP’NİN KALESİ BAŞİSKELE’DE İSYAN VAR

Tarhan ziyaret programının öğleden sonraki bölümünde ise Başiskele’de CHP ilçe örgütü ile yaptığı toplantının ardından vatandaşlarla bir araya geldi. Tarhan’a ziyaretinde CHP Başiskele İlçe Başkanı Anıl Acurman ve ilçe yöneticileri, belediye meclis üyeleri eşlik etti. Tarhan, Başiskele’de Sahil İşletme Sahipleri, Vezirçiftliği bölgesi sakinleri ve Evimiz Kocaeli Site sakinlerinin sorunlarını dinledi.  Bölgede yaşayan vatandaşlar, bölgenin her dönem ağırlıklı olarak Ak Parti’ye oy vermesi nedeniyle “çantada keklik”görüldüklerini ve bu nedenle bölgelerinin yeterli hizmeti alamadıklarını söylediler. Mahalleliler aynı zamanda ekonomik sorunlara ve göçmen problemine de dikkat çekti. Tarhan, “Başiskele ilçemiz uzun zamandır iktidar partisine ağırlıklı olarak oy veriyor. Vatandaşlarımız Ak Partiye teveccüh gösterseler de görünen o ki bu teveccühün karşılığını hizmetsizlik olarak alıyorlar. İlçede sağlık ocakları yetersiz, ilçede her tatil günü ve her gece sadece tek eczane nöbetçi olarak kalıyor, Sağlık hizmetine erişim en temel insan hakkı. Ama Başisekele’de yaşayan vatandaşlarımıza sağlıklı yaşam hakkını da çok görüyorlar” dedi.

 

“BİR DÜŞÜNCE DE ÇALIŞMA DA YOK”

Tarhan, “Başiskele’de sadece sağlık hizmetlerine erişim sorunu yaşanmıyor. Kentleşmeye dair her türlü hizmetten de yoksunlar, yollar yapısız, imar planları kentleşme düşüncesiyle yapılmıyor. Sanayi ve yerleşim yerleri birbirine geçmiş vaziyette. Bu da sanayinin atıklarıyla kirlenen hava ve çevre sorunları nedeniyle, kötü koku sorununa, daha da önemlisi çevre ve insan sağlığı sorununa yol açıyor. Buradaki sitelerde yaşayan halk kokudan duramaz olmuş. Planlama yok, sanayi ile yerleşim yerlerini ayırmak gibi bir düşünce de çalışma da yok. Yani sağlıktan ulaşıma, kent planlamasından, çevre korumaya hiçbir alanda layıkıyla hizmet alamayan Başiskele ilçemizin adı ilçe kendisi adeta unutulmuş bir köy. Hepimizin bildiği bir çocuk şarkısında geçen o kelimeler gibi, Ak Parti her seçimde yüksek oy aldığı Başiskele’ye gitmesek de görmesek de o köy bizim köyümüzdür şarkısını söylüyor” diyerek Başiskele’nin ilçe olarak geri kalmışlığının da altını çizdi. 

 

“VATANDAŞIN DERDİ EKONOMİ, DERMANI SANDIK”

“Vatandaşın derdi ekonomi, derdi ekmek, dermanı sandık” diyen Tarhan, ziyaretlerinde vatandaşların en çok ekonominin nasıl düzeleceğine dair CHP politikalarını duymak istediğini söyledi. Tarhan “Halkımız mutfaktaki yangına, cebindeki kara deliğe bir çözüm bekliyor. Bize en çok sorulan soru ekonomiyi nasıl düzelteceğimiz yönünde. İsraf bittiğinde, ülke kaynakları heba edilmediğinde, tüketim değil üretim politikaları önceliklendirildiğinde mutfaktaki yangın da sönecek, cepteki delik de kapanacak” dedi. Tarhan, Başiskele’deki ziyaretlerinin ardından Körfez Cemevinde Muharrem ayı iftarına katıldıktan sonra Kocaeli Taşköprülüler Derneği, Tütünçiftlik Avcılar, Atıcılar ve Amatör Balıkçılar Derneğini ziyaret etti.

 

tarhan-2-003.jpeg

 

Haber: Hanifi SURUN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.