Tarhan Saraylı Evleri’nin akıbetini sordu

Tarhan Saraylı Evleri’nin akıbetini sordu

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Kocaeli’nin tarihi Saraylı Evlerinin akıbetini Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a sordu.

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, “Kocaeli bir sanayi şehri olarak biliniyor. Oysa Kocaeli ülkemizin tarihi açısından da önemli kültürel mirasları barındıran bir şehir. Bu önemli tarihi değerlerimizden biri de Saraylı’da bulunan Tarihi Saraylı Evleri’dir. Kocaeli’de kültürel mirasımıza sahip çıkmalıyız. Bu evlerin gelecek kuşaklar tarafından da bilinmesi, görülmesi ve gezilmesi imkânını sağlamamız gerekir. Çünkü kentlilik bilinci sadece bugün kente sahip çıkmakla değil, kenti tüm tarihi ile bilmek, yaşamak ve görmekle oluşabilir” dedi.

 

YANITLANMASINI İSTEDİ

Tarihi Saraylı Evlerinin restorasyonlarının yapılmasının sadece Kocaeli için değil, tüm ülke için tarihe sahip çıkmak adına öneminin altını çizen Tarhan, Saraylı Mahallesini ziyaretinin ardından Bakan Ersoy’a Tarihi Saraylı Evleri’nin restore edilmesine yönelik Bakanlığın bir planı olup olmadığı, böyle bir plan varsa çalışmaların ne zaman başlayacağını sordu. Tarhan ayrıca tarihi ev olarak tescillenen ev sayısının da yine Bakan Ersoy tarafından yanıtlanmasını istedi.

 

Haber: Barış AYAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.