Tarhan o yolu TBMM gündemine taşıdı!

Tarhan o yolu TBMM gündemine taşıdı!

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, İzmit- Kandıra Devlet Yolu Projesi ile ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na soru önergesi verdi.

İzmit- Kandıra Devlet Yolu Projesi ile ilgili sorunları TBMM gündemine taşıyan Tarhan: “20.3.2021 tarihli ve 3730 sayılı Cumhurbaşkanı Kararının eki karar ile İzmit – Kandıra Devlet Yolu Projesi için ihtiyaç duyulan taşınmazlar ve üzerindeki arsaların acele kamulaştırması yapılmıştır. İzmit’e bağlı Çayırköy Ş.Çayırköy, Yassıbağ, Çubuklu Bala, Çubuklu Osmaniye, Kısalar ve Sarışeyh köyleri ile Kandıra’ya bağlı Pirceler, Akçakese, Kocakaymaz, Topluca, Kırkarmut, Dalca, Yusufça, Çakırcaali, Süllü ve Akdurak köylerinde ihtiyaç duyulan noktalarda acele kamulaştırma yapıldı. İhaleyi ise iktidarın yandaş firması Kalyon İnşaat kazanarak yolun yapımına başlamıştı. Ancak son zamanlarda bu yol çalışması nedeniyle alınan acele kamulaştırma kararı neticesinde vatandaşlar mağdur olduklarını dile getirmektedirler” dedi.

“KAMULAŞTIRMA BEDELLERİ ÖDENMİŞ MİDİR?”

Tarhan konu ile ilgili Bakanlığa soru önergesi verdiklerini belirtti: “Söz konusu yol çalışması ile ilgili olarak vatandaştan gelen kamulaştırma bedellerinin ödemelerinde aksaklıklar yaşandığına dair tarafımıza birçok şikâyet ulaşmaktadır. Bu şikâyetler doğrultusunda Bakanlığın bu konuda bir açıklama yapması gerekmektedir. İzmit – Kandıra Devlet Yolu Projesi inşaatın kamulaştırma kararı alınmadan önce mi sonra mı başlandığı, kaç km’lik bir inşaat bölümü karardan önce tamamlandığı önemli hususlardan biridir. Bununla birlikte İzmit – Kandıra Devlet Yolu Projesi için kamulaştırma tüm parseller için yapılmış mıdır? Kamulaştırma bedellerinin ödemeleri yapılmaya başlanmış mıdır? Ödemelerin ne kadarı gerçekleştirilmiştir? Ödenecek ne kadar kamulaştırma bedeli kalmıştır ve bu bakiye ne zaman ödenecektir? Bakanlığın bu sorularımıza acilen cevap vermesi gerekmektedir. Konunun akıbeti hakkında kamuoyunun bilgilendirilmesi gerekiyor. Vatandaşlarımızın yaşadığı mağduriyet bir an önce giderilmelidir” dedi.

Haber: Ahmet Zeki AYAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.