TARHAN:  “Gümrük kanunu çok eksik kaldı”

TARHAN:  “Gümrük kanunu çok eksik kaldı”

CHP Kocaeli Milletvekili ve Sanayi Komisyonu Sözcüsü Tahsin Tarhan dün TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaşan Gümrük Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’a ilişkin bir basın açıklaması yaptı.

Yatırımı, üretimi teşvik edici düzenlemeler yapılabileceğini ancak dün yasalaşan teklifte bunlarla ilgili bir önlem olmadığını ifade eden Tarhan “Zar zor yurt dışından ham madde getirmeye çalışan sanayicinin işini kolaylaştıracak bir düzenleme yok” dedi.

GÖRÜŞ ALINMADI

Yasalaşan kanun değişikliği ile ilgili eksikliklere dikkat çeken Tarhan “Bu Teklif Grup Sözcüsü olduğum Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi Ve Teknoloji Komisyonu’na geldi. Orada da ifade ettik. Kanun teklifi hazırlanırken sektörün, sivil toplum örgütlerinin, İthalat ve ihracat yapan firmaların, ilgili derneklerin, konuyla ilgili bileşenlerin görüşleri alınmalıydı. Ancak komisyon aşamasında biz bu görüşlere başvurana kadar, ilgili bileşenler konudan habersizdi. Gümrüklerde çalışan ve buradan hizmet alan her kesimde sıkıntılar olduğunu biliyoruz. Maalesef bu kanunda o sıkıntıların çözümü yok” dedi.

TİCARETE KATKI SUNMUYOR

Yapılan düzenlemelerle ekonomiye katkı sağlanamayacağını ve gümrük kapılarında yaşanan sorunların çözülemeyeceğini ifade eden Tarhan, " Değişiklik yapılan Gümrük Kanunu, Uluslararası ticarete katkı sunmuyor, kaçakçılıkla mücadelece caydırıcı herhangi bir düzenleme yapmıyor, ihracatı artıracak ya da ithalatı düşürecek, sanayiyi geliştirecek, üretimi artıracak herhangi bir önlem göremedik. Bunların hiçbiri olmayacak…” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.