Tapu vermiyorsunuz. Tapu satıyorsunuz

Tapu vermiyorsunuz. Tapu satıyorsunuz

Beylikbağı Bölgesi tapu vakasına İYİ Parti Gebze İlçe Başkanı Avukat Burak Uluköylü de dahil oldu. Büyükgöz’e özetle, “Tapu vermiyor, bedelini ödeyene satıyorsunuz. Sorun da burada zaten” dedi.

29 Mart yerel seçimleri öncesi adaylığı döneminde, “Önce tapu sonra yapı” diyerek Anayasal hak olan barınma ile halkın alım gücü gerçekliğine tezat fiyat politikaları ve “kölelik” dönemlerini anımsatan sözleşmeyle “Tapu sorununu çözdük” diyen Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’e bir yanıt da

Konuya –kuvvetle muhtemel- ilk defa müdahil olan İYİ Parti Gebze İlçe Başkanı Avukat Burak Uluköylü’den geldi.  Özetle, “Tapu vermiyor, bedelini ödeyene satıyorsunuz. Sorun da burada zaten” diyen Uluköylü detaylı açıklamasında şunları kaydetti:

ŞU ŞEKİLDE DOĞRU

SÖYLEM OLABİLİR…

“ ‘Tapu sorunu yok, tapuları veriyoruz, başvuran ve hak sahibi olan her vatandaşa tapusunu bedelini ödediği müddetçe veriyoruz’ diyorsunuz. Bu söylediğiniz şu şekilde doğru bir söylem olabilir; taşınmazın bedelini ödeyene tapuyu vermiyorsunuz, ‘satıyorsunuz.’ Sorun da burada zaten.

Bu bölgede getirdiğiniz çözümle tapu sorunu yok ama satış sorunu var, çünkü hak sahipleriyle yaptığınız satış sözleşmesinin bazı maddeleri özetle söylemek gerekirse, ölümü gösterip, sıtmaya razı etmek gibi bir sonuç ortaya koyuyor.

Taşınmazlara takdir edilen değerlerle, taksitli satışlara uygulanan faiz oranı, ileride imar uygulamasına gidildiğinde hak sahiplerinin itiraz haklarından feragat edilmesine dair hükümlerin bu satış sözleşmesinin içinde bulunması ne kadar hakkaniyete uygun düşer bilemiyorum.

Kaldı ki; bu konuda bazı hak sahipleri itirazlarını dile getirmeye çalışıyorlar. Şimdi ‘tapu sorununu çözdük’ diyerek ortaya bir sonuç koymaktasınız.

TELAFİSİ İMKÂNSIZ

ZARARA YOL AÇACAK

Fakat; ortaya koyduğunuz sonuç ileride daha büyük sorunların habercisi ve ortaya koyduğunuz sonucun vatandaş açısından ileride amacının dışında sonuçlar doğuracağına, telafisi güç ve imkansız zararlara yol açacağına dair kuşkularımı dile getirmek isterim.

Siz bu kentin yüzde 50 oyla seçilmiş şehr-i eminisiniz, aynı zamanda mesleğinde de basiretli ve işinin ehli bir şehir plancısı olarak bilinmektesiniz.

SİYASETE MALZEME EDİLEMEZ

Söylemek istediklerimi en iyi siz anlarsınız, ben sadece şahsıma bu yönde gelen şikâyetleri usulünce size iletmiş olayım, bu konu, çözdüğünüzü ifade ettiğiniz bu sorun, Anayasal güvence altındaki ‘Vatandaşın, Mülkiyet ve Barınma Hakkı’ yla alakalı bir konu olup, siyasete malzeme edilecek bir konu değildir.” (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.