“Tapu sorunu için halk oylamasına gidilmeli”

“Tapu sorunu için halk oylamasına gidilmeli”

DSP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ziya Topal, TMMOB Gebze Bileşenleri’ne konuk oldu. 18 yıl İMO Gebze Başkanlığı yaptığından ötürü ev sahibi konumunda da olan Topal yine sıradışı konuştu: “Tapu sorununun nasıl çözüleceğine dair halk oylamasına gidilmel

ziya-2.jpghalkimiz-002.jpg

Bu yerel seçimde Gebze Bölgesi ile birlikte Kocaeli Büyükşehir Belediye başkan adaylarını ağırladığı toplantılar ile dikkatleri üzerine çeken TMMOB Gebze Bileşenleri’nin bu seferki konuğu DSP’nin Gebzeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ziya Topal oldu. 18 yıl boyunca İMO Gebze Temsilciliği Başkanlığı da yapan Ziya Topal projelerine ve yönetim biçimine dair detaylı bilgilendirmede bulunup soruları yanıtladı.

BELGE ONAY SORUNUNU DA

İNŞAAT MÜHENDİSİ BAŞKAN ÇÖZER

Zaman zaman, “Şu soruyu sormanızı da isterim” deyip kendi sordu, kendi yanıtladı. Mühendislerin gerek Gebze gerek Büyükşehir Belediyeleri’ndeki proje onaylatma süresinden kaynaklı sorunun da ancak şahsında, inşaat mühendisi bir belediye başkanı tarafından çözülebileceğini belirten Ziya Topal bulunduğu konuma uygun vaatlerde bulunmaktan da geri kalmadı.

GEBZE VE ÇAYIROVA ADAYLARI İLE

Topal’a ziyaretinde partisinin Gebze Belediye Başkan adayı Çetin Töngel ve Çayırova Belediye Başkan adayı Hasan Yıldız  eşlik etti. TMMOB Gebze Bileşenleri, DSP’li konuklarını Mimarlar Odası Gebze Temsilciliği Başkanı Nilay Dinçer Çelikel, MMO Gebze Temsilciliği Başkanı Sinan Yücel ve İMO Gebze Temsilciliği Başkanı Ahmet Kadı, yönetim kurulu ve üyeler ile birlikte çay ve kuru pasta ikramı eşliğinde ağırladı. Bir dönem Mimarlar Odası Gebze Temsilciliği Başkanlığı da yapan; KBB ve Gebze Belediye Meclisi CHP üyesi ve Çayırova Belediye Meclis Üyesi adayı Salih Işık, yine Gebze Belediyesi’nin CHP’li Meclis üyelerinden Eşref Emin Güzey de toplantıda yer aldı.

ÜRETİR, UCUZ TÜKETİR,

SATAR VE KAZANIRIZ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 6.5 milyar TL tutarındaki borcunun sadece faizinin, Gebze Belediyesi bütçesiyle eşdeğer olduğunu kaydeden Topal’ın en dikkat çeken projelerinden biri, “Devrim” niteliğindeki, Kocaeli’nin sanayi kentinden tarım kentine dönüşümü olmuştu. İl genelinde mahalle statüsü verilen 259 köyden 60 kadarının sanayiyle iç içe, kentleşmiş yerler olmasından sebep tarımın artık mümkün olmadığını kaydeden Topal, diğer 200 köyde tarımsal üretimle hem ucuz tüketimin hem de İstanbul’a yapılacak ticaretle gelir edinmenin mümkün olduğunu söyledi.

6-7 ŞİRKET VAR. NE İŞ

YAPTIĞI BİLİNMİYOR

Günümüzde özellikle Büyükşehir Belediyesi’ne aday olup proje taahhüt eden adayların söylemlerinin yüksek miktarlı borçtan ötürü gerçekleşmesinin mümkün olmadığını öne süren Topal, “Ben doğruları söyleyince kızıyorlar ama söylemeye devam edeceğim. Bugün Büyükşehir Belediyesi’nin ne iş yaptığı kimse tarafından bilinmeyen 6-7 şirketi var. Bu şirketlere dair bilgi edinmek isteseniz bile edinemiyorsunuz. Zaten başkanlığa seçildiğimde ilk işim geçmişin defterlerini kontrol etmek olacak” dedi.

Trafik sorunun çözümü için trafik çalıştayı, öğrencilere ev ile okul arası ücretsiz servis, 65 yaş üzeri ücretsiz toplu taşımacılıkta günde sadece bir defa bir noktadan diğerine gidiş geliş hakkı, Gebze’deki tapu sorunun çözümünde arsalar halka ait olduğu için ne yapılacağına dair halk oylaması gibi çözüm önerileri sıralayan Topal gençlere yönelik olarak da, “Siz şayet gençlere yönelik yatırımda bulunmazsanız, onların gün boyu enerjisini boşaltacağı mekanlar oluşturmazsanız, o genç de 22.00 gibi uyumayıp gece yarılarına kadar ayakta kalırsa, bir sonraki gün öğlen uyanır ve siz o genci kaybetmiş olursunuz” dedi.

GEBZE HAKKINI ANCAK

GEBZELİ BAŞKANLA ALIR

Gebze’nin gerek Kocaeli Büyükşehir gerekse diğer kurumlardan hak ettiği yatırımları alabilmesi için şahsında Gebzeli başkanlara ihtiyaç olduğunu kaydeden Topal, “Kocaeli’de seçmenin yarısı Gebze Bölgesi’deki dört ilçede, diğer yarısı sekiz ilçede yaşıyor. Büyükşehir yatırımları merkez ilçe İzmit’e yoğunlaşmış, diğer ilçeler de hak ettiği yatırımı alamıyor. İzmit’teki bir basın toplantısında bir gazeteci benim yanımda iken genel başkanıma, Gebzeli İl Başkanı tayin etmenin gerekçesini sormuştu, üstelik benim yanımda. Ben Büyükşehir’e başkan seçilirsem belediyenin merkezini Gebze’ye aldıracağım. Böyle bir durumda Gebze’nin il olmasının önüne değil İzmit lobisi hiçbir lobi geçemeyecek. Hak ettiği yatırımları alan Gebze’nin önünde kim durabilir” dedi.

“Kocaeli’yi kurtarırsam Türkiye’yi kurtarmak için de adayım… İktidarları muhalefetler çalıştırır, akıllı muhalefet olmazsa iktidar bildiğini çalışır… DSP etkili muhalefetle 2023’te iktidar olur akabinde parlamenter sisteme son sürat dönüş yaparız…” gibi değerlendirmelerde de bulunan Topal gördüğü ilgiden hayli memnun ayrıldı.

KADI: TMMOB ÜYESİ

ADAYLARA DAHA YAKINIZ

İMO Gebze Temsilciliği Başkanı Ahmet Kadı da, “Tüm belediye başkan adaylarına eşit mesafedeyiz ama TMMOB Gebze üyesi adaylara daha yakınız. Şayet bugün gerek belediye başkan adaylıklarına gerekse belediye meclisine aday olan hepsi birbirinden değerli üyelerimizin bu şekilde yanlarında yer almazsak yarın başka sivil toplum yapılanmalarının adaylarından ötürü bizim üyelerimiz tasfiye edilirse, bir şey söylemeye yüzümüz olmaz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.