Tamer Doğan havuz medyası  taarruzunda DKD savunmada

Tamer Doğan havuz medyası taarruzunda DKD savunmada

Darıca Kültür Derneği kurucularından Avukat Tamer Doğan gözaltı sürecinde havuz medyasının bildik taarruzuna maruz kaldı. DKD savunmaya geçip ifşada bulundu

Darıca Kültür Derneği yöneticileri Tolga Kubilay Çelik ve İstanbul Barosu’na kayıtlı, ailesi Darıca’da yaşayan Avukat Tamer Doğan 25 Eylül  sabah 06.00 sularında evlerine düzenlenen eş zamanlı polis operasyonu sonrası gözaltına alınmıştı. Gebze’de geniş kesimlerce tanınıp sevilen Doğan; iktidara yakınlığı ile bilinen ve “havuz medyası” diye tanımlanan medyanın bu gibi durumlarda bildik tutumlarına, “yargısız infazları”na maruz kaldı. Öyle ki hukukçuların ulaşamadığı bilgiler, “Araştırmacı gazetecilik” başarısı gibi deşifre edilmeye başladı. Arada meslek ahlakı da, yine kuru gürültüye gitti. Doğan’ı kurucusu olduğu Darıca Kültür Derneği zor süreçte yalnız bırakmazken derneğin Facebook sayfasından yapılan paylaşımda şu görüşlere yer verildi:  

KURUCUMUZ, YOLDAŞIMIZ

 

“Derneğimizin kurucu üyesi yoldaşımız Av. Tamer Doğan hakkında havuz medyası tarafından kamuoyuna lanse edilen hiç bir suçlamayı kabul etmiyor ve ifşa ediyoruz!

 

KARAKOLA BİLGİ ALMAYA GİDEN “FİRARİ!”

 

Cnntürk, Takvim, Habertürk, A Haber gibi iktidar tekelindeki kanallardan yoldaşımızın firari olduğu iddiasında bulunulmuştur. Ancak kendisi 14 Eylül 2020 tarihinde İstanbul Kadıköy Rıhtım Karakolu’na bizzat giderek durumla ilgili bilgi almıştır. Hatta durumla ilgili bilgi aldığını ve gerekli araştırmalara başladığını 14 Eylül tarihinde attığı tweetlerle ilan etmiştir. Haberlerde sözü geçen "24 saat devriye yapan sanal devriyeler" in bu durumu tespit etmiş olması gerekir!

 

NASIL OLUYOR DA AYRILABİLİYOR

 

Avukat olarak her gün adliyelerde bulunan, bizzat kendisi karakola bilgi almaya giden bir insan nasıl olur da firari olarak lanse ediliyor?

Yandaş medyanın iddia ettiği üzere ‘Yasa Dışı Sol Terör Örgütüne Üye Olma’ ve ‘Örgüt Propagandası Yapma’ suçundan aranan bir kişi nasıl oluyor da bilgi aldıktan sonra karakoldan ayrılabiliyor?

 

GİZLİ DOSYADAN “BELGELİ HABER!”

 

Aynı zamanda nasıl oldu da gizli olan dava dosyasından avukatlar sadece genel bilgi alabilirken bu kadar ayrıntılı bilgi sabah 08.00 de haberlerde aynı dilde aynı cümlelerle yandaş haber kanallarında yayınlanabiliyor.

 

Bu haksız ve asılsız suçlamalar ile yoldaşımız karalanmaya, hukuksuzca devlet eliyle alıkonulmaya çalışılıyor. Yoldaşımız Av. Tamer Doğan ve tüm gözaltılar serbest bırakılsın!”

 

tamer-dogan.jpg

 

Foto..

Tamer Doğan – Facebook

Yorumsuz!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.