‘Taleplerimiz dikkate alınsın’

‘Taleplerimiz dikkate alınsın’

 KESK tarafından Türkiye'nin her yerinde grev yapma kararının ardından dün Gebze’de de yürüyüş ve basın açıklaması gerçekleştirildi.KESK’e...

 

KESK tarafından Türkiye'nin her yerinde grev yapma kararının ardından dün Gebze’de de yürüyüş ve basın açıklaması gerçekleştirildi.KESK’e bağlı sendikalar yaptıkları uyarı eylemi ile hükümetin kamu çalışanlarının taleplerini dikkate almasını aksi taktirde yaptıkları eylemlerin büyüyerek süreceğini belirttiler.  

 

Gerçekleştirilen yürüyüşe destek için CHP Gebze İlçe Başkanı Sedat Tatar ve CHP Gebze Belediye Başkan Adayı Yakup Yılmaz ve CHP’liler, çeşitli STK temsilcileri ve Eğitim-Sen Gebze Şubesine bağlı üyeler katıldı. Yürüyüş boyunca slogan eden grup Kent Meydanı’na geldi. Grup adına burada basın açıklamasını Eğitim-Sen Gebze Şube Başkanı Güngör İrdem yaptı. Açıklamanın öncesinde 19 Aralık 2000 yılında hapishanede öldürülenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. 19 Aralık'ta 20 hapishanede yaşanan olayların üzerinden 13 yıl geçmesine rağmen faillerin hala cezalandırılmadığını belirten İrdem, “Buradan bir kez daha katledilen siyasi tutuklu ve hükümlünün hesabının verilmediğini hatırlatıyor, bu utancın sorumlularının yargılanmasını istiyoruz” dedi.

 

İŞ VE ÜCRET GÜVENLİĞİ

 

 

İrdem açıklamanın devamında şunları söyledi, “İnsanın insanı sömürmediği, çocukların savaşlar sonunda anasız babasız kalmadığı, Türkiye'de ve dünyada barışın, kardeşliğin ve adaletin hüküm sürdüğü bir gelecek istiyoruz. KESK olarak tüm kamu çalışanlarının kendi iş kollarında onlarca sorunları ve talepleri olduğunu ve bu sorunların takipçisi olduğumuzun bilinmesini istiyoruz. Kamu emekçilerin maaşına en az 300 TL zam yapılmasını, herkese iş ve ücret güvenliği sağlanmasını istiyoruz. Kadınlara pozitif ayrımcılık uygulanmamasını, baskı tutuklama ver sürgüne son verilmesini istiyoruz. Bütçeden ve gelirden emeğin hak ettiği itibarı ve payı alana dek sesimiz bu kapıları titretmeye devam edecek" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.