Taksiciler zam bekliyor

Taksiciler zam bekliyor

Artan maliyetler pek çok sektörde yeni zam taleplerini, fiyat artışlarını da gündeme getirdi. Ulaşımda zam isteyenler kervanına taksiciler de katıldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi UKOME, bir süre önce toplu tayım araçlarına biniş ücretlerine 1 Ocak’tan geçerli olmak üzere yüzde 24,9 oranında zam yapmıştı. Bu karara ticari taksiler dahil edilmemişti. İlimizdeki ticari taksiler de artan akaryakıt fiyatları sonrası yeni bir ayarlama yapılması için talepte bulundu.

 

ORAN BELİRTİLMEDİ

Taksiciler ücretlerin artırılması yönündeki başvuruyu Kocaeli Şoförler ve Otomobilciler Odası’na, oda da esnafın talebini 8 Aralık’ta Ulaşım Koordinasyon Merkezi’ne (UKOME) iletti. Talebin ocak ayında görüşülmesi bekleniyor. Taksiciler, zam konusunda fiyat belirlemesi yapmazken, talebin görüşüldüğü tarihte akaryakıta gelen zam oranı kadar miktar yeni ücrete yansıtılmasını istediler. İzmit’te taksi ücretleri 8 Temmuz tarihinde ayarlanmıştı. 2019 yılından bu yana artış alamayan taksilerde açılış ücreti 4 liradan 5 liraya, yakın mesafe ücreti de 12 liradan 15 liraya yükseltilmişti. Taksilerde kilometre başına artış da 4 liradan 5 liraya yükseltilmişti.

 

Haber: Barış AYAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.