“Takip ettiğiniz ilanlardaki artışları şikâyet edin”

“Takip ettiğiniz ilanlardaki artışları şikâyet edin”

Emlakçılar Odası Başkanı Alpay Hacıoğlu, vatandaşın da tespit ettiği fahiş artışları bakanlığa şikâyet etmesini istedi

Hazine ve Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu bünyesindeki özel ekip konutta faiz indirimi sonrasında durumu fırsata çevirmek isteyen inşaat şirketleri ve emlakçıları tespit etti. Yapılan incelemeler sonucu gayrimenkullere Bir günde yüzde 30'a kadar zam yapan fırsatçılar tespit edildi. Zam yapan inşaat firmaları ve emlakçıları cezai işlem uygulanacak. Konu ile ilgili Kocaeli Emlakçılar Odası Başkanı Alpay Hacıoğlu vatandaşın, takip ettiği ilanlarda yaşanan fahiş fiyat artırımlarını bakanlığa bildirmesini istedi.

 

“DENETLEMELER DEVAM ETMELİ”

Faiz indirimi sonrası yapılan zamları tasvip etmediklerini ifade eden Hacıoğlu, “İnternet portallarında bireysel girilen ilanlar var. Bazı sektörümüzdeki kişiler de bunları yapıyor olabilir. Fahiş fiyat artırımı konusunda denetleme yapılması bizim de desteklediğimiz bir konu. Denetlemeler devam etmeli. Benim de yakaladığım birkaç ilan oldu. 1 milyon 650 bin liradan satışa çıkardığı gayrimenkulünü 0.99 faiz oranı sonra fiyatı 2 milyon liraya çıkarmış. Bunlar etik değil.

 

“BAKANLIK GEREĞİNİ YAPIYOR”

İlan portallarından takip edilip cezai işlem yapılmasında fayda var.  Böyle takip ettiğiniz ilanlar varsa, fahiş zam yapan firma ve kişiler varsa Ticaret Bakanlığına bildirin. Bakanlık gereğini yapıyor. Nasıl marketlerde etiket denetlemesi yapılıyorsa aynı şekilde bizim de içimizde yapılması lazım. Bu işlerin müsebbibi ilan portallarıdır. İlan portallarının ilan yayınlama kriterleri olmalıdır. Kafamıza göre ilanları yayınlayıp 2 günde bir 100 bin lira fiyat artırımı yapmak olmaz” şeklinde konuştu.

 

Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.