TAHSİN TARHAN: “Gazetecilere her gün yeni davalar açılıyor”

TAHSİN TARHAN: “Gazetecilere her gün yeni davalar açılıyor”

CHP milletvekili Tahsin Tarhan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir açıklama yaptı.Tarhan açıklamasında şunları ifade etti:

“Ne yazık ki gururla, umutla, övünerek 10 Ocak çalışan gazeteciler gününü kutlayamaz hale gelmiş bir Türkiye’ye tablosu ile karşı karşıyayız.

2020 Türkiye’sinde gazeteciler sansür, işsizlik, açlık ve sefaletle yüz yüze bırakılarak, davalar ve hapis cezalarıyla tehdit ediliyor.

2019 yılında 59 gazeteciye toplam 200 yıl ceza kesildi. 200’e yakın gazeteci hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Gazetecilere her gün yeni davalar açılıyor.

Türkiye’nin amiral gazetelerine akıl almaz suçlamalarla mahkeme kapılarında çile çektiriliyor.

İletişim dünyasının en güçlü organları arasında yer alan basın; halkın haber alma kaynağı, kamuoyunu bilinçlendirme, kamuoyu oluşturma ve ifade özgürlüğünün en büyük güvencelerindendir.

Bu güvence her ne kadar yanlı ve yandaş olmaya zorlansa da doğruları korkmadan dile getiren gazeteciler her daim varlıklarını en cesur şekilde sürdürüyorlar.

Gücünü, zenginliğini ve malzemesini bulunduğu ortamdan alan basın, her zaman kamu yararını göz önünde bulundurmalıdır. Her koşulda meslek ilkelerini ve etiğini göz önünde tutarak, tarafsız ve ilkeli habercilik anlayışıyla çalışmalarını devam ettireceğine inancım tam olan değerli basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, görevlerinde başarılar diliyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.