TAHSİN TARHAN: “Sanayi şehrini, hayalet kente çevirdiler”

TAHSİN TARHAN: “Sanayi şehrini, hayalet kente çevirdiler”

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan siyasal iktidarın yarattığı ekonomik sorunlardan Kocaeli esnafının etkilendiğini belirterek, “Sanayi şehrini, hayalet kente çevirdiler” dedi.

Kocaeli Milletvekili ve TBMM Sanayi Komisyonu Sözcüsü Tahsin Tarhan, Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı’nın (TEPAV) Son bir yılda işyeri sayısı en çok azalan ilin 2 bin iş yeri ile Kocaeli olduğu raporu açıklamasının ardında iktidarı eleştirdi. Tarhan, “Sanayi şehrini, hayalet kente çevirdiler” dedi.
BAŞKANLIK SİSTEMİ KOCAELİ ESNAFINI YIKTI
Tahsin Tarhan, “Bir sene önce, yeni sistem geldiğinde şahlanacağız diyenler, Başkanlık sistemi gelince esnafımızın yüzü gülecek diyenler, bugün Kocaeli esnafının yüzüne nasıl bakacaklar.
Türkiye genelinde bir yılda işyeri sayısı, yüzde 1.8’e karşılık gelen 34 bin azaldı. Son bir yılda işyeri sayısı en çok azalan il 2 bin ile Kocaeli oldu.
Borçsuz esnaf neredeyse kalmadı. Esnaf kredi kartıyla eşden dosttan aldığı borçla dükkan kirasını öder hale getirildi.” Dedi.
İNŞAAT SEKTÖRÜ BİLE DAR BOĞAZDA
Tahsin Tarhan, “ Her fırsatta söylüyoruz ne yazık ki dinleyen olmuyor. Çünkü inşaat sektöründe rant çok büyük. Yol, köprü, havalimanı yapmaktan vazgeçmediler, Türkiye’yi şantiye alanına çevirdiler ama inşaat sektörü bile artık bu sistemi kaldıramıyor. 1 yılda en hızlı azalan sektör yüzde 29.5 ile bina inşaatı sektörü olmuştur. Bu sektörü, bina dışı yapıların inşaatı ve ev içi çalışanların faaliyetleri sektörleri izlemektedir. Yani kale içeriden yıkılıyor” dedi.
DAMAT ENFLASYON RAKAMINI KOCAELİ ESNAFINA AÇIKLASIN
Tahsin Tarhan, “ Enflasyon rakamları tek haneli rakamlara indi demekle piyasaların ateşi düşmüyor. Mutfaktaki enflasyon ne yazık ki açıklanandan çok farklı. Kocaeli gibi bir şehirde bir senede 2000 den fazla esnaf kepenk kapatıyorsa hiç kimse enflasyon tek haneye indi dememelidir.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.