Tahsin Tarhan Parti Meclisi’ne girdi

Tahsin Tarhan Parti Meclisi’ne girdi

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, CHP’nin 37. Olağan Kurultayı’nda Parti Meclisi’ne seçildi

Cumhuriyet Halk Partisi’nin hafta sonu gerçekleşen 37. Olağan Kurultayı tamamlandı. Kurultayın ilk günündeki genel başkan seçiminin ardından ikinci gün yapılan Parti Meclisi (PM) seçimlerinde 222 aday yarıştı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçaroğlu’nun listesinde yer alan CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, 671 oy olarak 26’ncı sıradan Parti Meclisi’nde yer edindi.

Tarhan seçim sonrası yaptığı açıklamada başta kurultay delegeleri olmak üzere tüm partililere teşekkür etti. Tarhan, "Bu başarı sadece benim değil, partinin her kademesinde neferlik yapan tüm Kocaelili Parti emekçilerinindir. Bana güvendiler, ortak hedefler için birlikte siyaset yaptık. Gösterdikleri tavır ve kararlılıkla yeni bir tarih yazdılar. Partimizin yeni yönetim kadrolarını belirlediler" dedi. 

YOL HARİTAMIZ

Seçimlerin ardından Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun sosyal devlet çağrısına ve Türkiye’yi yeniden inşa edecek ilke ve tespitleri içeren “İkinci Yüzyıla Çağrı Bildirisi’ne değinen Tarhan sözlerini şöyle sürdürdü: “Kurultayımızda sadece parti yöneticilerimizi belirlemedik, aynı zamanda delegelerimizin büyük desteğiyle yeniden genel başkanlığa seçilen sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı İkinci Yüzyıla Çağrı bildirgesi ışığında yol haritamızı da kamuoyuna ilan ettik. Liyakate dayalı bir kamu yönetimi, sosyal devlet, demokratik anayasa, demokratik seçim yasası ve siyasi partiler yasası, planlı ve sosyal adaleti gözeten güçlü ekonomi ile toplumsal barış başlıca hedeflerimiz arasında. Çok çalışacağız. Ayak basmadık yer, elini sıkmadığımız, dertlerini dinlemediğimiz vatandaş kalmayacak.” (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.