TAHSİN TARHAN:  “Akademisyenlerimizin ayırım yapmadan önünü açılmalı”

TAHSİN TARHAN: “Akademisyenlerimizin ayırım yapmadan önünü açılmalı”

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, “İlim Çin’de bile olsa gidip alacak akademisyenlerimizin ayırım yapmadan önünü açmamız gerekiyor” dedi.

CHP Kocaeli Milletvekili ve Sanayi Komisyonu Sözcüsü Tahsin Tarhan, Vakıf Üniversitelerinde görev yapan Akademisyenlerin, Yeşil Pasaport alabilmeleri için Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına Kanun Teklifi verdi. 
Tarhan, “İlim Çin’de bile olsa gidip alacak akademisyenlerimizin ayırım yapmadan önünü açmamız gerekiyor” dedi. 
AKADEMİSYENE PASAPORTTA VAKIF – DEVLET AYRIMINA SON
Tahsin Tarhan, “Devlet Üniversitelerinde görev yapan akademisyenlerimiz belirli şartları yerine getirdikleri zaman yeşil pasaporta hak kazanıyorlar. Ne yazık ki aynı durum vakıf üniversitelerinde görev yapan akademisyenlerimiz için aynı değil. Bu durumu bir an önce düzeltmemiz gerekiyor. Bilimsel makaleleri yurt dışında yayınlanan, konferanslara katılacak olan binlerce akademisyenimiz, vize kuyruklarında, pasaport işlemlerinde zorluklarla karşılaşıyor. Çok temel bir sorun olan bu durumu artık çözmemiz gerekiyor.” Dedi.
AKADEMİK ÇALIŞMALAR PASAPORT ENGELİNE TAKILMAMALI
Tahsin Tarhan, “Gelişen teknolojiyle birlikte bilimsel çalışmalar daha da evrensel bir hal almıştır. Bugün dünyanın diğer ucundan çeşitli hastalıklardan ötürü insanlar Türkiye’yi tercih edip tedavilerini ülkemizde gerçekleştirmektedir.
Aynı şekilde doktorlarımız, profesörlerimiz, akademisyenlerimiz yurt dışında çeşitli bilimsel araştırmalara katılmakta konferanslara katılımcı ya da konuşmacı olarak davet edilmektedir.
Yurt dışına çıkışlarda bir nebze kolaylık sağlayacak olan hususi damgalı pasaportun devlet – vakıf ayırımı yapılmadan akademisyenlerimize tahsis edilmesi, bilimsel çalışmalardaki etkileşimin de önünü açacaktır.” Dedi
AYDINLARINI DESTEKLEMEYEN ÜLKELER KARANLIĞA MAHKÜMDUR
Tahsin Tarhan, “Kanun Teklifimiz ile ülkemizin hangi alanında olursa olsun emek veren akademisyenlerimizin yıllardır dile getirdikleri bir sorununa çözüm üretmek istiyoruz. Çünkü biliyoruz ki aydınlarını desteklemeyen ülkeler karanlığa mahküm olur.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.