Tahliye edilen mahallenin kedileri unutulmadı!

Tahliye edilen mahallenin kedileri unutulmadı!

Kentsel dönüşüm projesi kapsamında, kısa sürede boşalan İzmit Cedit Mahallesinin duruma anlam veremeyen kedileri, bir anda ortada kaldı.

Kentsel dönüşüm projesi kapsamında,   kısa sürede boşalan İzmit Cedit Mahallesinin duruma anlam veremeyen kedileri, bir anda ortada kaldı. Kedilerin aç kaldığını fark eden bir vatandaşın, durumu belediyeye bildirmesi ile anında bölgeye gidilerek farklı noktalara kediler için mama ve su bırakıldı.

İzmit Cedit Mahallesinde, yüzde 67'lik kısmı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından finanse edilen bin 105 konutluk Cedit Kentsel Dönüşüm Projesi için çalışmalar hızla ilerliyor. Büyükşehir Belediyesi, hak sahipleri ile sözleme imzalamaya devam ediyor. Toplam uzlaşılan alan 80.062,07 metrekareye ulaştı. Ödenecek toplam bedel ise 30 milyon TL oldu. Toplam bağımsız birim sayısının 1209 olduğu Cedit'te 494 adet bina bulunuyor. Bunlardan 61 adet binanın yıkım işlemi tamamlandı. 51 bina tahliye edildi, 88 bina ise yıkıma hazır hale getirildi. Tebligat süresi devam eden 203 adet bina bulunuyor.

 

 DUYARLI VATANDAŞ, DUYARLI BELEDİYE

Proje hızla ilerlerken, mahallenin dilsiz sakinleri sokak kedileri ise duruma bir anlam vermedi. Bir anda yıkılan ve boşalan evlerin arasında kalan kedilerin aç ve susuz kaldığını fark eden duyarlı bir vatandaş,  hemen durumu Kocaeli Büyükşehir Belediyesine bildirdi.  Belediye ekipleri de aynı duyarlılıkta hemen bölgeye ekipleri göndererek, değişik noktalara mama ve su bıraktı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Balamir Gündoğdu’da o görüntüleri sosyal medya hesabından paylaştı.

 

Haber: Abbas ÇAKAR 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.