Tahir Karataş vefat etti

Tahir Karataş vefat etti

Gazetemiz imtiyaz sahibi Şenel Kadı'nın babası Tahir Karataş (95) vefat etti. Tahir Karataş bugün öğlen namazına müteakiben kılınacak cenaze namazı sonrası toprağa verilecek.

Gazetemiz  kurucusu  rahmetli İsmail Kadı'nın kayınpederi  ve gazetemizin imtiyaz sahibi Şenel Kadı ile  Gebze'nin  tanınmış iş adamlarından Karataş Tarımcılık A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı  Ahmet Mustafa Karataş’ın babaları Tahir Karataş yaşlılığa bağlı nedenlerden ötürü vefat etti.  

Tahir Karataş'ın cenazesi bugün Gebze Merkez Mezarlığında öğlen namazına  müteakip kılınacak cenaze namazı sonrası  toprağa verilecek.

Öte yandan yaşanan pandemi nedeniyle taziye kabulünün Merkez Mezarlığında yapılacağı belirtildi. 

Gebze Yeni Haber Gazetesi olarak Tahir Karataş'a Allah'tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyoruz.

SEKTÖRDE 69 YILLIK KÖKLÜ GEÇMİŞ

1952 yılında Adana Ceyhan’da biçerdöver üretimi ile tarım makineleri sektörüne  giren merhum Tahir Karataş, 1973 yılında Adana’da ki işletmelerini Gebze’ye taşımıştı. O tarihten bu yana Gebze’de özellikle köylerde çok tanınan ve sevilen merhum Karataş, kısa bir süre içinde şirketini sektörün en tanınmış şirketi haline çevirdi. 1974 yılından itibaren tanınmış makine ve traktörlerin bayiliğini da alan Karataş,  Türk Traktör, Steyr Traktör, Üniversal Traktör, Trakmak, New Holland, Mccormick traktörlerinin yanı sıra, Laverda biçerdöver, Enorossi, Mchale ve Shaktiman balya makineleri, Mitsubishi, TEU, JAC  forklift, İsuzu,  İveco, Dacia  gib itanınmış marka araçlarının distrübütörlüğünü aldı. Merhum Karataş’ın kurduğu ve oğlu Ahmet Karataş’ın bugünlere getirdiği Karataş Tarımcılık, faaliyetlerini Adapazarı, Bursa, Ceyhan, Edirne, Gebze, İzmit, Kandıra, Gönen, Keşan Tekirdağ bulunan 10 şubesi, 180’den fazla bayi ve servisi aracılığıyla sürdürmekte.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.